ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πένθος και στη Βουλή για Χριστόφια

Αναβάλλονται οι συνεδρίες των κοινοβουλευτικών επιτροπών

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, εκφράζει εκ μέρους όλων των Μελών του Σώματος βαθιά θλίψη για το θάνατο του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και Πρώην Προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Χριστόφια, αναφέροντας ότι ο εκλιπών, αρχικά ως Μέλος και αργότερα ως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα, βασισμένη πάντα σε αρχές και σημάδεψε με το έργο του την εξέλιξη του κοινοβουλευτικού βίου.

Σε ανακοινωθέν της, η Βουλή αναφέρει πως ο Δημήτρης Χριστόφιας ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αγωνίστηκε με σθένος για την επανένωση της Κύπρου και την ειρηνική συμβίωση των κοινοτήτων της, ενώ πρωτοστάτησε, εξάλλου, όπως και στη διάρκεια όλης της πολιτικής του δράσης, στον αγώνα για κοινωνική πρόοδο και διασφάλιση των δικαιωμάτων ολόκληρου του κυπριακού λαού.

«Στο διεθνές επίπεδο ο Δημήτρης Χριστόφιας εργάστηκε με συνέπεια για την εδραίωση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας καθώς και για την ανάπτυξη των διακρατικών σχέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας», σημειώνει το ανακοινωθέν.

Όπως σημειώνεται «ως ένδειξη τιμής προς τον εκλιπόντα, οι συνεδρίες των κοινοβουλευτικών επιτροπών που είχαν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Ιουνίου και την Τρίτη 25 Ιουνίου, αναβάλλονται, ενώ από χθες η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας, έξω από το κτίριο της Βουλής κυματίζει μεσίστια».

Επίσης, κατά την επόμενη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, την Παρασκευή 28 Ιουνίου, προ ημερήσιας διατάξεως, ο Πρόεδρος του Σώματος θα προβεί σε ειδική αναφορά στον Δημήτρη Χριστόφια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X