ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παρουσίαση ψηφοδελτίου ΑΚΕΛ με..πυρά κατά Αναστασιάδη και ΕΛΑΜ

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο Άντρος Κυπριανού

Το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ για τις ευρωεκλογές παρουσιάστηκε το πρωί του Σαββάτου στο ξενοδοχείο Hilton Park, με τους έξι εκλεκτούς του ψηφοδελτίου να κάνουν στο τέλος σύντομο χαιρετισμό. Ο γ.γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού χαιρέτησε με ομιλία του την εκδήλωση εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση τόσο στην κυβέρνηση Αναστασιάδη όσο και στο ΕΛΑΜ. Κατά την ομιλία του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην άνοδο του ρατσισμού και του φασισμού, ενώ έψεξε και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και έδωσε έμφαση σε μία Ευρώπη κοινωνικά δίκαιη.

Στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου, παρευρέθηκαν πρώην υπουργοί της διακυβέρνησης Χριστόφια, όπως η Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, και Ανδρέας Χρίστου αλλά και ευρωβουλευτές όπως ο πρώην ευρωβουλευτής Κυριάκος Τριανταφυλλίδης και ο νυν Τάκης Χατζηγεωργίου. Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η μεγάλη προσέλευση Τ/κ, δημοσιογράφων αλλά και εκπροσώπων από την κοινωνία των πολιτών. Ενδεικτικά, ο Χαλίλ Όμπασιης γνωστός για την δικοινοτική του δραστηριότητα, ο Αχμέντ Ντεριά πρώην «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος αλλά και γνωστοί δημοσιογράφοι από τη Γενί Ντουζεν και Κίμπρις. Θα πρέπει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης γινόταν παράλληλα μετάφραση στα τουρκικά. Στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου παρευρέθηκε και η σύσσωμη η ομάδα Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας όπως ο Κυριάκος Πιερίδης, Λάρκος Λάρκου και Παύλος Παύλου. Στην παρουσίαση ήταν και ο Αλέξανδρος Λόρδος ο οποίος στήριξε τον Σταύρο Μαλά κατά την προεκλογική του 2018.

Δεκανίκι του Αναστασιάδη το ΕΛΑΜ

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο γ.γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού χαρακτήρισε το ΕΛΑΜ ως δεκανίκι του ΔΗΣΥ και του Νίκου Αναστασιάδη. «Όταν πρωτοεμφανίστηκε το ΕΛΑΜ παρουσιάστηκε ως δύναμη ενάντια στο κατεστημένο. Σε κάθε κρίσιμη στιγμή όμως αποδείχτηκε να είναι το πολυτιμότερο δεκανίκι για τον κ. Αναστασιάδη και τον Συναγερμό. Έγειρε την πλάστιγγα υπερ τους στις Προεδρικές Εκλογές. Ψήφισε με προθυμία όλα τα νομοσχέδια που διέλυαν τον Συνεργατισμό και φόρτωναν χρέος δισεκατομμυρίων στους πολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τον ίδιο ρόλο» συμπλήρωσε «που έχουν οι ομοϊδεάτες τους σε όλη την Ευρώπη, έχουν και αυτοί στην Κύπρο. Τραμπουκισμός, ξενοφοβία, ρατσισμός, λαϊκισμός, μίσος και βία σε βάρος των αδυνάτων. Αυτό είναι το πραγματικό τους πρόσωπο. Όσο και αν καμουφλάρονται τώρα, λόγω της δολοφονικής δράσης της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα και των συνεπειών σε βάρος της. Θα τους αφήσουμε λοιπόν να αποτελειώσουν ό,τι απέμεινε από το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το κοινωνικό Κράτος;» διερωτήθηκε.

Από το κάδρο των επικρίσεων δεν παραλείφθηκε ο υποψήφιος που στηρίζει ο ΔΗΣΥ για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Ο κ. Αναστασιάδης και οι Ευρωπαίοι ομοϊδεάτες του πήραν σε βάρος του λαού μας τις πιο σκληρές, τις πιο αντιλαϊκές αποφάσεις. Ακύρωσαν τις προεκλογικές φιέστες που οργάνωναν ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ. Ακύρωσαν τις μεγαλόστομες διακηρύξεις τους» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Έφεραν στην Κύπρο σύσσωμο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Στράτευσαν το κόμμα της ευρωπαϊκής Δεξιάς για να μας πείσουν για τους ισχυρούς φίλους και συμμάχους τους. Δυο μήνες αργότερα μαζί τους κούρεψαν τις καταθέσεις και επέβαλαν στο λαό σκληρή λιτότητα και αντιλαϊκά μέτρα. Περιόρισαν την εθνική μας κυριαρχία. Πριν λίγες μέρες ζήσαμε το ίδιο έργο σε επανάληψη. Με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Μάνφρεντ Βέμπερ, τον υποψήφιο της ευρωπαϊκής Δεξιάς για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο ΔΗΣΥ τον πλάσαρε ως Μεσσία.Πρόκειται για πολιτικό με θέσεις βαθιά συντηρητικές, δογματικές και λαϊκιστικές. Πολιτικό που αγγίζει τα όρια της ακροδεξιάς. Η Κύπρος πλήρωσε ακριβά τους ζηλωτές της δεξιάς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυπριανού.

Πηγή: Η Καθημερινή / Της Μαρίνας Οικονομίδου 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X