ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οζερσάι - Επιμένει στα περί «μοντέλων συνεταιρισμού»

O κ. Οζερσάι είπε πως πρέπει να υπάρξει προσοχή για το ενδεχόμενο νέας πενταμερούς συνάντησης

Ο λεγόμενος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπεξ των κατεχομένων, Κουντρέτ Οζερσάι, επέμεινε και σήμερα στα περί άλλων μοντέλων συνεταιρισμού αντί της λύσης ομοσπονδίας.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο μιλώντας σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, ο κ. Οζερσάι είπε πως πρέπει να υπάρξει προσοχή για το ενδεχόμενο νέας πενταμερούς συνάντησης, υποστηρίζοντας πως η «κυβέρνηση», όπως είπε, δεν το βρίσκει ορθό.

«Δεν θα έπρεπε να συγκληθεί μια πενταμερής συνάντηση στην ίδια διαπραγματευτική βάση, η οποία συζητείτο εδώ και πενήντα χρόνια και είδαμε ξεκάθαρα ότι (η επίτευξη λύσης) δεν είναι πιθανή υπό αυτές τις συνθήκες. Αυτή η προσέγγιση θα σημαίνει ξανά ατέρμονες διαπραγματεύσεις για ένα ομοσπονδιακό συνεταιρισμό και χαμένα χρόνια», υποστήριξε ο κ. Οζερσάι και συνέχισε: «Αν η συνάντηση αυτή πραγματοποιηθεί θα πρέπει να διασφαλιστεί εκ των προτέρων ότι θα μπορούν να συζητηθούν μοντέλα συνεταιρισμού, πέραν της ομοσπονδίας».

Κατά τους ισχυρισμούς τους, "ενόσω η Ε/κ πλευρά δεν είναι έτοιμη να διαμοιραστεί τη διαχείριση του φυσικού πλούτου μαζί μας, αν καθίσουμε ξανά (στο τραπέζι) για να συζητήσουμε για την ομοσπονδία αυτό θα μας φέρει στο σπιράλ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων απ’ εκεί που σταμάτησαν».

 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση