ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οικολόγοι: «Ο Γενικός Εισαγγελέας οφείλει να υπηρετήσει τη διαφάνεια»

Η ανακοίνωση του Κόμματος

Χθες 22 Ιουνίου επιτέλους ο Γενικός Εισαγγελέας έδωσε στη δημοσιότητα το τελικό πόρισμα για τις πολιτογραφήσεις, όμως παρέμειναν τα μαυρισμένα σημεία που λογοκρίθηκαν. Τεκμηριώνεται ξεκάθαρα ότι το επενδυτικό πρόγραμμα της Κύπρου που διέσυρε διεθνώς την Κυπριακή Δημοκρατία, ιδιαίτερα κατά τη περίοδο δημοσιοποίησης του βίντεο του Al Jazeera, δεχόταν ακόμη αιτήσεις μέχρι και τον Νοέμβριο του 2020,  και σύμφωνα με το τελικό πόρισμα Νικολάτου, η κυβέρνηση συνέχισε να εγκρίνει παράνομες πολιτογραφήσεις.
 
Σε δηλώσεις της η βουλεύτρια του Κινήματος Αλεξάνδρα Ατταλίδου αναφέρει πως: «Με τη συσκότιση και τη λογοκρισία που υιοθετεί ο Γενικός Εισαγγελέας, δεν εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον και δεν δίνονται τα σωστά μηνύματα. Οι πολίτες, στους ώμους των οποίων η κυβέρνηση Αναστασιάδη θα φορτώσει τα πρόστιμα που θα επιβληθούν για την εγκληματική της πρακτική, πρέπει να γνωρίζουν όλα τα στοιχεία αλλά και τους υπεύθυνους που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των πολιτογραφήσεων.  Δεν νοείται Κράτος Ευρωπαϊκό  χωρίς Κράτος Δικαίου, εφαρμογή των νόμων και λογοδοσία!  Η υπομονή όλων μας έχει εξαντληθεί».
 
Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ζητούμε από την ερευνητική επιτροπή να εφαρμόσει το νόμο και να καταθέσει ολόκληρο το πόρισμα – χωρίς κενά και μαυρισμένες γραμμές – στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ο Γενικός Εισαγγελέας οφείλει να υπηρετήσει τη διαφάνεια, δημοσιοποιώντας άμεσα τα ονόματα όσων φέρουν πολιτική ή ποινική ευθύνη, είτε πρόκειται για δικηγορικά και ελεγκτικά γραφεία, είτε πρόκειται για Υπουργούς και βουλευτές ή και τον ίδιο τον Πρόεδρο προσωπικά. Όλοι οφείλουν να λογοδοτούν και να αναλαμβάνουν πραγματική και όχι λεκτική ευθύνη για τις πράξεις και παραλήψεις τους, που διέσυραν την Κυπριακή Δημοκρατία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X