ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι συναντήσεις Λουτ με Αναστασιάδη και Ακιντζί

Η κ. Λουτ αφίχθηκε χθες στην Κύπρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται, στο Προεδρικό Μέγαρο, η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ.
 
Στη συνάντηση συμμετέχουν επίσης ο ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης.
 
Η κ. Λουτ, η οποία βρίσκεται στο νησί από χθες, θα έχει το απόγευμα συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο της προσπάθειας για συνομολόγηση των όρων αναφοράς, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού, δύο και πλέον χρόνια μετά τη διακοπή τους στο ελβετικό θέρετρο του Κραν Μοντανά.

Η κ. Λουτ αφίχθηκε χθες στην Κύπρο και πριν τις συναντήσεις της με τους δυο ηγέτες επρόκειτο να παρακαθίσει σε σύσκεψη με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, και την ομάδα της αποστολής των ΗΕ στην Κύπρο που ασχολείται με το Κυπριακό.

Μετά την απογευματινή συνάντησή της κ. Λουτ με τον κ. Ακιντζί αναμένεται να διαφανεί κατά πόσον η αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών θα θελήσει να έχει συναντήσεις με τους δυο ηγέτες και τη Δευτέρα, πριν την αναχώρησή της από το νησί.

Η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ θα αναχωρήσει από το νησί τη Δευτέρα το βράδυ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X