ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οδοφράγματα - Κλειστά μέχρι την Δευτέρα

Επίσημες ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας ο οποίος συμμετείχε στην συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου

Στην παράταση του κλεισίματος των οδοφραγμάτων μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα προχώρησε η Κυβέρνηση. Το όλο θέμα απασχόλησε την συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, στο οποίο συμμετείχε ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος και ενημέρωσε τα μέλη του συμβουλίου. Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε ότι τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν την Δευτέρα και θα αποφασιστεί κατά πόσον θα δοθεί επιπλέον παράταση στο κλείσιμό τους ή θα επαναλειτουργήσουν. Οι αποφάσεις λαμβάνονται με γνώμονα την δημόσια υγεία, ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, όσο σκληρές και αν είναι.

«Να σας ενημερώσω ότι η διυπουργική επιτροπή αξιολόγησης στα θέματα του κορωνοϊού έχει αποφασίσει ότι το μέτρο του προσωρινού κλεισίματος των οδοφραμάτων θα παραταθεί μέχρι τη Δευτέρα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου σημειώνοντας πως θα επαναξιολογηθεί την Δευτέρα βάσει των νέων δεδομένων. Υπογράμμισε πως δεν τίθεται ζήτημα πολιτικών προεκτάσεων στην εν λόγω απόφαση σημειώνοντας πως τα δεδομένα στο ζήτημα του κορωνοϊού αλλάζουν από ώρα σε ώρα.

Η προηγούμενη ενημέρωση

Οι αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν μετά την απόφαση για προσωρινό κλείσιμο των οδοφραγμάτων λόγω κορωνοϊού, δεν φαίνεται να επηρεάζουν την κυβέρνηση η οποία φαίνεται να δίνει μικρή παράταση στην προηγούμενη απόφασή της. Σύμφωνα με πληροφορίες, το όλο θέμα θα απασχολήσει το Εθνικό Συμβούλιο το οποίο συνέρχεται αυτή την ώρα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μετά το πέρας της συνεδρίας θα ανακοινωθεί πως τα οδοφράγματα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, όπου το όλο θέμα θα επανεξεταστεί. Εξέλιξη για την οποία είχε γράψει η ηλεκτρονική «Καθημερινή». Για τη μικρή παράταση του κλεισίματος των οδοφραγμάτων είχε προλειάνει το έδαφος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με δηλώσεις του την Τρίτη το βράδυ, υποστηρίζοντας πως «δεν έχουν αρθεί οι λόγοι που επιβλήθηκαν οι περιορισμοί σε κάποια των οδοφραγμάτων για να γίνεται αποτελεσματικότερος έλεγχος και μόνο».

Νέα αξιολόγηση

Την ερχόμενη Δευτέρα το Υπουργικό Συμβούλιο θα αξιολογήσει εκ νέου του όλου θέμα και θα αποφασίσει εάν θα δοθεί νέα παράταση ή θα αρθεί το κλείσιμο. Από το περασμένη Σάββατο, με απόφαση της κυβέρνηση, έκλεισαν τα οδοφράγματα της Δερύνειας, της Λήδρας, της Λεύκας και του Αστριμερίτη. Ανοιχτά παραμένουν τα οδοφράγματα του Αγίου Δομετίου, των Στροβιλιών, του Λήδρα Πάλας και του Λιμνίτη. Η απόφαση για κλείσιμο των τεσσάρων από τα οκτώ οδοφράγματα προκάλεσε την ενόχληση και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Η αντίδραση του ΠτΔ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στις χθεσινοβραδινές του δηλώσεις, επανέλαβε εμφαντικά πως τα μέτρα που αποφασίσθηκαν σχετίζονται με τις προσπάθειες αντιμετώπισης του κορωνοϊού, τονίζοντας πως η απόφαση που έχει παρθεί «εδράζεται σε επιστημονικά δεδομένα, εδράζεται στη σύνθεση του πληθυσμού. Έχουμε υπομείνει πολλά τα οποία συμβαίνουν σε βάρος των Ελληνοκυπρίων, πχ τα παράπονα πως τάχα επιδιώξαμε να ταυτοποιούμε τους διερχόμενους από τα οδοφράγματα. Είναι κάτι το οποίο οι ίδιοι εφαρμόζουν από τότε που επέτρεψαν, που ήραν τους περιορισμούς στη διακίνηση. Εμείς δεν έχουμε διαμαρτυρηθεί. Είναι συνέχεια που διαμαρτύρονται».

Τα Η.Ε

Στο θέμα του προσωρινού κλεισίματος των τεσσάρων οδοφραγμάτων, τα Ηνωμένα Έθνη στην Κύπρο με ανακοίνωσή τους εκφράζουν την ανησυχία τους. Στην ανακοίνωση της UNFICYP, εκφράζεται η υποστήριξη στη λήψη όλων των αποτελεσματικών μέτρων για την αντιμετώπιση της οποιαδήποτε ενδεχόμενης έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία, ωστόσο υποδεικνύεται όπως οι δυο πλευρές συνεργαστούν. Στο πνεύμα αυτό η UNFICYP δείχνει προς την δικοινοτική επιτροπή για την υγεία, ο ρόλος της οποίας, όπως τονίζεται, είναι καθοριστικής σημασίας και πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο.

Πηγή: kathimerini.com.cy / Του Απόστολου Τομαρά

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X