ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οδόφραγμα Δερύνειας: Ο κατοχικός στρατός εμπόδιζε τα οχήματα να προσέλθουν στο σημείο

Μετακινήθηκε η τουρκική σκοπιά και δεν υπάρχει σκοπός στο δρόμο

Ο κατοχικός στρατός σταματούσε μέχρι και ένα χιλιόμετρο από το οδόφραγμα της Δερύνειας, τα οχήματα των πολιτών και δημοσιογράφων που ήθελαν να μεταβούν στην περιοχή ενώ λίγο μετά τις 11, ο στρατός παρέδωσε τον έλεγχο στην «αστυνομία» επιτρέποντας την είσοδο μόνο των ΜΜΕ.


Φωτογραφίες από το οδόφραγμα της Δερύνειας - Λίγο πριν το άνοιγμα (pics)


Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στρατιώτες σταματούσαν τους οδηγούς λέγοντας τους ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν και ότι πρέπει να επιστρέψουν πίσω αποχωρώντας από την περιοχή.

Εν τω μεταξύ, οι εργασίες για τη διάνοιξη του οδοφράγματος συνεχίζονται πυρετωδώς, στην περιοχή μεταβαίνουν οχήματα των Ηνωμένων Εθνών, του «δήμου» Αμμοχώστου, της "αστυνομίας» αλλά και της «κυβέρνησης» για να επιθεωρήσουν τις τελευταίες εργασίες πριν τη διάνοιξη.

Σ. Ζακχαίος: Όλα τα συμφωνηθέντα για το διάνοιγμα των δύο οδοφραγμάτων έχουν εφαρμοστεί

Ανοίγουν σήμερα δυο νέα οδοφραγμάτα στις 12, αυτό της Δερύνειας και εκείνο του Απλικίου- Λεύκας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Επικεφαλής της Ε/κ πλευράς στην Τεχνική Επιτροπή για το άνοιγμα οδοφραγμάτων, Σώτου Ζακχαίου, όλα τα συμφωνηθέντα για το διάνοιγμα των δύο οδοφραγμάτων έχουν εφαρμοστεί.

Οσον αφορά το θέμα της Δερύνειας,  μετακινήθηκε η τουρκική σκοπιά και δεν υπάρχει σκοπός στο δρόμο, ούτε πάνω ούτε μπροστά από τη σκοπιά. Ο σκοπός παραμένει στο πίσω μέρος του κτιρίου στο δρόμο που δεν είναι ορατός από το σημείο διέλευσης.

Επίσης, έχουν αφαιρεθεί οι πινακίδες και τα συνθήματα από το κτίριο.

Ο κ. Ζακχαίος τόνισε ότι το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας δεν θα επηρεάσει τυχόν εργασίες της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων στην περιοχή.

Επεσήμανε επίσης ότι μετά την παλαιότερη διάνοιξη σημείων διέλευσης προς τα κατεχόμενα, τα δυο αυτά νέα οδοφράγματα ανεβάζουν σε εννιά τον αριθμό των ανοικτών διόδων από και προς τα κατεχόμενα.

Ανέφερε ότι η Επιτροπή εξακολουθεί να είναι σε επαφή με τα Ηνωμένα Εθνη. Αύριο είναι προγραμματισμένη νέα συνάντηση της Τεχνικής Επιτροπής. Η πλευρά μας διατηρεί τις θέσεις της και θα εξακολουθεί να θέτει στο τραπέζι το θέμα της διόδου Αγλαντζιάς – Πυροϊου και εξεύρεσης λύσης για διευκόλυνση των αποκλεισμένων για τόσα χρόνια κατοίκων του Πύργου Τηλλυρίας.

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X