ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

O Τούρκος ΥΠΑΜ ανεβάζει τους τόνους - Κανένα βήμα στην Κύπρο χωρίς τη συμμετοχή Τουρκίας

Οι αναφορές του για τα όσα συμβαίνουν σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο δείχνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις τις Τουρκίας

Η Άγκυρα δεν πρόκειται να επιτρέψει κανένα βήμα στην Κύπρο, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας.

Μιλώντας στην τουρκική εθνοσυνέλευση, στη συζήτηση για τους προϋπολογισμούς, ο Χουλούσι Ακάρ είπε συγκεκριμένα ότι επιθυμούν “την επίλυση των ζητημάτων που υπάρχουν στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων της καλής γειτονίας, της φιλίας και της συνεργασίας”.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «στην Κύπρο, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κανένα βήμα που δεν συμπεριλαμβάνει την Τουρκία, ούτε και κανένα τετελεσμένο”. “Στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα επιτρέψουμε μονομερείς δραστηριότητες υδρογονανθράκων αλλά ούτε και θα καταφέρει να επιβιώσει οποιοδήποτε σχέδιο στο οποίο δεν συμμετέχει η Τουρκία και η ‘τδβκ’. Αυτό το λέμε με κάθε ευκαιρία. Σε αυτό το πλαίσιο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και της ‘τδβκ’ καθώς και να εγγυώνται την ειρήνη και την ασφάλεια στην Κύπρο στο πλαίσιο των διεθνών συνθηκών περί εγγυήσεων και συμμαχίας”, ανέφερε.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X