ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Βασιλιά της Ιορδανίας

Κατά την άφιξη του στο Προεδρικό Μέγαρο τιμητικό άγημα απέδιδε τιμές και έγινε η ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Κύπρου – Ιορδανίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β’, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Κατά την άφιξη του στο Προεδρικό Μέγαρο τιμητικό άγημα απέδιδε τιμές και έγινε η ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Κύπρου – Ιορδανίας.

Στη συνέχεια ο Βασιλιάς της Ιορδανίας κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ στον προαύλιο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου.

Ακολούθησε κατ’ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Βασιλιά της Ιορδανίας κατά την οποία αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απένειμε στον Βασιλιά της Ιορδανίας το Μέγα Περιδέραιο του Τάγματος του Μακαρίου Γ’ και ο Βασιλιάς Αμπντάλλα Β’ απένειμε στον Πρόεδρο το παράσημο του Τάγματος της Αναγέννησης (Order of the Renaissance), την ανώτατη τιμητική διάκριση της χώρας του.

Εξάλλου, ενόσω πραγματοποιείτο η κατ’ιδίαν συνάντηση, στο περιθώριο της, υπεγράφησαν, στο Προεδρικό Μέγαρο, Συμφωνία για την Αποφυγή Διπλής Φορολογίας, Συμφωνία για την έκδοση φυγοδίκων και Μνημόνιο Αναπτυξιακής Συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών Κύπρου και Ιορδανίας. Τις συμφωνίες υπέγραψαν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Στέφη Δράκου και ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, αντίστοιχα.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Βασιλιάς Αμπντάλλα παρακάθισαν σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών υπό μορφή δείπνου.

Κατά τις συνομιλίες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Βασιλιά της Ιορδανίας για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις, και συζητήθηκαν, ανάμεσα σε άλλα, οι διμερείς σχέσεις, οι δράσεις για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής και η πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, οι προσπάθειες για αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, οι περιφερειακές εξελίξεις, το Μεταναστευτικό, οι σχέσεις ΕΕ-Ιορδανίας και η συνεργασία των δύο χωρών σε διάφορους τομείς όπως το Εμπόριο και ο Τουρισμός.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X