ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τη Μέι για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Συζήτησαν για τις προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών

Σε ενημέρωση για όλες τις νεότερες εξελίξεις γύρω από την προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού προέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς την Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι κατά τη συνάντησή τους στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στις επισκέψεις της ειδικής απεσταλμένης Τζέιν Χολ Λουτ σε όλες τις εμπλεκόμενες χώρες και σημείωσε ότι αναμένεται η νέα επίσκεψή της στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξέφρασε προς την κα Μέι την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για άμεση επανέναρξη των συνομιλιών, σημειώνοντας ότι ούτε το Brexit ούτε οι ευρωεκλογές πρέπει να θεωρούνται τροχοπέδη ή λόγος για καθυστέρηση.

Παράλληλα, διατύπωσε προς τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό τη θέση ότι οι νέες συνομιλίες πρέπει να συνεχιστούν από εκεί που διακόπηκε η διαπραγματευτική διαδικασία. Η κα Μέι φέρεται να εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει να πάει χαμένη η μέχρι τώρα διαδικασία.

Η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου είπε επίσης ότι η θέση της κυβέρνησής της ως προς τις εγγυήσεις δεν αλλάζει, ότι δηλαδή η Βρετανία δεν επιθυμεί να διατηρήσει το ρόλο της εγγυήτριας δύναμης στο πλαίσιο λύσης του Κυπριακού. Αυτή την επαναβεβαίωση της βρετανικής θέσης επισήμανε και ο ίδιος ο Πρόεδρος στις δηλώσεις του έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ μετά από το πέρας της συνάντησης διάρκειας περίπου μισής ώρας.

Η κα Μέι από την πλευρά της προχώρησε σε ενημέρωση για τα επόμενα βήματα στο Brexit, με τις πηγές του ΚΥΠΕ να επισημαίνουν ότι διαπιστώθηκε εκατέρωθεν αισιοδοξία πως θα βρεθεί τρόπος για ένα Brexit με συμφωνία ακόμα και μέχρι το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 21ης Μαρτίου.

Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωναν την κοινή θέση και πεποίθηση πως όποια και αν είναι η κατάληξη του Brexit θα βρεθούν τρόποι για να διατηρηθεί η δυνατή διμερής σχέση σε όλα τα επίπεδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X