ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αύριο ξεκινά η γεώτρηση «Πορθητής»

Τι δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας

Αύριο ξεκινά η γεώτρηση του "Πορθητή", δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ σε τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αττάλεια.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η πρώτη γεώτρηση θα πραγματοποιηθεί 10 χιλιόμετρα από την Αττάλεια και 60 από την Αλάνια και θα ονομαστεί Alanya-1, προσθέτοντας ότι η γεώτρηση θα διαρκέσει 150 μέρες. Ο Φατίχ Ντονμέζ ανέφερε ότι τον "Πορθητή" συνοδεύει το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας και πως αν παρενοχληθεί θα δώσει την ανάλογη απάντηση.

Διαβάστε επίσης Μπλακ άουτ στην κινητή τηλεφωνία της Cyta

“Τα βήματά μας ήταν πάντοτε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας ενάντια σε αυτούς που προσπαθούν με μονομερή βήματα να εμποδίσουν τα δικαιώματα της Τουρκίας”, ανέφερε κι πρόσθεσε: “Στόχος μας είναι με αυτό το πλοίο να κάνουμε δύο γεωτρήσεις το χρόνο”. Ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ακόμη ότι δεν έχουν βλέψεις στις φυσικές πηγές κανενός και πως μοναδικός τους στόχος είναι να υποβάλουν “στην υπηρεσία του λαού”.

Ο Φατίχ Ντονμέζ είπε ακόμη πως και στη Μερσίνα θα ξεκινήσουν εργασίες γεώτρησης από την Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου Τουρκίας (ΤΡΑΟ), ενώ ανέφερε ότι ετοιμάζονται να αγοράσουν και δεύτερο γεωτρύπανο. Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η Τουρκία έχει θέσει ως βασικό της στόχο την ενεργειακή της ανεξαρτησία και καμιά δύναμη δεν μπορεί να το εμποδίσει αυτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X