ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Νιαζί έδωσε απαντήσεις για τον ρόλο του στην Ευρωβουλή

Να κριθούμε με πολιτικά και όχι με θρησκευτικά κριτήρια

Εκπρόσωπος ολόκληρου του κυπριακού λαού δήλωσε ότι είναι ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, διαψεύδοντας ότι είναι εκπρόσωπος της τ/κ κοινότητας, αλλά και το ότι τοποθετήθηκε περί άρσης του εμπάργκο.

Σε διάσκεψη Τύπου στα γραφεία του ΑΚΕΛ μαζί με τον Γ.Γ. του κόμματος, Άντρο Κυπριανού, ανέφερε πως θα λειτουργεί σε πλήρη συναίνεση με το ΑΚΕΛ.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να κριθεί με πολιτικά και όχι με θρησκευτικά κριτήρια, υπογραμμίζοντας ότι τον ψήφισαν και Ε/κ και Τ/κ πολίτες.

Κομματικές πηγές ανέφεραν πως η διάσκεψη γίνεται ούτως ώστε να κλείσουν τα στόματα που θέλουν πρώτα τον κ. Κιζίλγιουρεκ να φέρεται ως εκπρόσωπος της τ/κ κοινότητας και όχι της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και να σταματήσει η ψιθυρολογία γύρω από το ότι ο ακαδημαϊκός θα έχει διαφορετική γραμμή από αυτή του ΑΚΕΛ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως σε συνέντευξη στην «Κ» ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως όταν συζητήσαν με τον Νιαζί Κιζίλγιουρεκ το ενδεχόμενο συμπερίληψής του στο ψηφοδέλτιο, συμφώνησαν και οι δύο πως δεν έχουν δικαίωμα να αποτύχει η εν λόγω προσπάθεια καθώς θα απογοητευτούν και οι Ε/κ και οι Τ/κ που πιστεύουν σε λύση.

Πηγή: Η Καθημερινή / της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X