ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νομικό πρόσωπο με το όνομα του Κουλία με κόκκινο δάνειο

Η δικαστική διαμάχη και τα δημοσιεύματα εναντίον του

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, Ζαχαρίας Κουλίας, σε δήλωση μετά τη συνεδρία της Επιτροπής αναφέρθηκε στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Πολίτης» για μη εξυπηρετούμενο δάνειο προς τον Συνεργατισμό εταιρείας στην οποία είναι μέτοχος, αποδίδοντας το δημοσίευμα στην επερχόμενη δίκη που έχει με την εφημερίδα σε αγωγή λιβέλλου που καταχώρησε και την υποψηφιότητα του στις Ευρωεκλογές, την οποία, όπως είπε, αποσκοπούν να πλήξουν.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουλίας είπε πως με «τους συγκεκριμένους κυρίους έχω δικαστική διαμάχη από το 2008 – 2009 επειδή κατέγραφαν πρωτοσέλιδα ότι άνοιγε οικόπεδα σε τάφους της εθνικής φρουράς, τους κίνησα αγωγή για λίβελλο και καταδικάστηκαν σε αποζημίωση 35.000 ευρώ συν έξοδα».

Συνεχίζοντας είπε πως στην πρωτόδικη απόφαση άσκησαν έφεση, η οποία θα είναι ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου τη Δευτέρα και δεν είναι τυχαίο το πρωτοσέλιδο καθώς έχουν άμεσο συμφέρον επί τούτου.

«Προσπαθούν να με εκθέσουν με αυτές τις διαδόσεις ή τα αναληθή δημοσιεύματα, ότι περίπου είμαστε κλέφτες», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια, είπε πως αφορά νομικό πρόσωπο και είναι εταιρεία που φέρει το όνομα μου και ήμουν μέτοχος.

Πρόσθεσε ότι η εταιρεία δραστηριοποιείται από το 2001 και ότι ο ίδιος δραστηριοποιείται στον τομέα αυτό από το 1983 και ήταν πάντοτε συνεπής στις υποχρεώσεις του.

Σημείωσε πως η εταιρεία βρέθηκε σε δεινή οικονομική θέση μετά το 2010 όταν δημιουργήθηκε η οικονομική κρίση και σε χειρότερη θέση και κατάσταση όταν έγινε το κούρεμα και τερματίστηκαν όλες οι οικοδομικές εργασίες.

«Ό,τι έπαθε ο κόσμος όλος έπαθα και εγώ. Είμαι ένας από τους χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν σε αυτή τη δύσκολη θέση, είτε γιατί είμαι εγγυητής, είτε γιατί ήμουν στη συγκεκριμένη εταιρεία», πρόσθεσε.

Ο κ. Κουλίας δήλωσε ότι "τα δάνεια έγιναν κατά νόμιμο τρόπο, χωρίς εξαίρεση και χωρίς εύνοια, όπως τύγχαναν όλοι οι πολίτες».

Ανέφερε επίσης πως η εταιρεία βρέθηκε όπως χιλιάδες πολίτες να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τα δάνεια της.

Δήλωσε επίσης πως δεν έγινε διαγραφή οποιουδήποτε ποσού και η αντιμετώπιση ήταν όπως σε όλους που έπαιρναν δάνεια στη συγκεκριμένη κατηγορία εργασιών, προσθέτοντας ότι τα δάνεια ήταν καλυμμένα με υποθήκες και ακίνητα και μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατόν να αναδιαρθρωθεί το δάνειο, επειδή όταν τα ακίνητα έμπαιναν υποθήκη είχαν πολλαπλάσια αξία.

Ο κ. Κουλίας εξήγησε πως τα δάνεια έγιναν πριν από το 2008 με νόμισμα τη λίρα και με βάση ευρωπαϊκή νομοθεσία το μέγιστο επιτόκιο που μπορούσε να χρεώσει το τραπεζικό ίδρυμα ήταν 2,68%, όμως οι κύριοι αυτοί άρχισαν να χρεώνουν επιτόκια, παράνομα 7%-8% και για αυτό άρχισαν να κάνουν νέα συμβόλαια.

Ανέφερε, περαιτέρω, ότι η αναμπουμπούλα που δημιουργήθηκε στον Συνεργατισμό με την αλλαγή προσωπικού εμπόδισαν την αναδιάρθρωση. Δεν μου έγινε χάρη, ούτε διεγράφη το όποιο ποσό, είπε.

Ο κ. Κουλίας είπε πως γεννάται το ερώτημα ποιος έδωσε τα στοιχεία στην εφημερίδα και παρατήρησε πως ο Συνεργατισμός ελέγχεται από την Κυβέρνηση και διερωτήθηκε επίσης πως στην παρούσα περίοδο στην οποία η Κυβέρνηση βρέθηκε στη δύσκολη θέση να διαρρεύσουν ολόκληροι φάκελοι και να τα κατέχουν οι εφημερίδες. Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι πήραν τα στοιχεία και τα έγγραφα από κυβερνητικά χέρια.

Διερωτήθηκε επίσης πού είναι οι γαλάζιες καταθέσεις και παρατήρησε πως να θέλουμε να πούμε για τα δημόσια εκτεθειμένα πρόσωπα πρέπει όλοι να δηλώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, περιλαμβανομένων των ΜΜΕ, για να φανεί ποιοι βρέθηκαν με τις καταθέσεις.

Μπορεί να με απειλούν ευκαιριακά με δημοσιεύματα, αλλά να είναι βέβαιοι ότι δεν έκανα ποτέ οποιαδήποτε παράνομη πράξη, συνέχισε.

Κληθείς να σχολιάσει αναφορές στο δημοσίευμα για σύγκρουση συμφέροντος επειδή η Επιτροπή Ελέγχου της οποίας προεδρεύει χειρίζεται θέματα που αφορούν τον Συνεργατισμό, ο κ. Κουλίας είπε πως είναι λογικό όταν το κοινοβούλιο επιλαμβάνεται θεμάτων γενικού ενδιαφέροντος και γενικής πρακτικής δεν χρειάζεται δήλωση σύγκρουση συμφέροντος.

Παρατήρησε πως όλοι οι Βουλευτές έχουν λογαριασμούς σε τράπεζες ή είναι εγγυητές και ασφαλώς δεν χρειάζεται να δηλώσουν.

Ερωτηθείς αν η εταιρεία συνεχίζει τις εργασίες, είπε πως συνεχίζει τις εργασίες.

Ερωτηθείς για το οφειλόμενο ποσό είπε πως η εταιρεία έχει συνεταίρο και δεν μπορεί εκ του νόμου να αποκαλύψει στοιχεία για την εταιρεία. Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων παραβαίνει τον νόμο για τη διασφάλιση των στοιχείων των προσωπικών δεδομένων και των δεδομένων των νομικών προσώπων.

Ερωτηθείς εάν κατά την άποψή του ικανοποιεί το λαϊκό αίσθημα όταν έρχονται στο φως στοιχεία που τα αφορούν να επικαλούνται τη νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα, αφού ανέφερε πως είναι σωστή η παρατήρηση είπε πως αν γίνει ξεκάθαρη νομοθεσία πως όποιος μπει στον δημόσιο τομέα θα δημοσιοποιεί όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, την ακίνητη του περιουσία και τις καταθέσεις του, θα είναι ο πρώτος που θα την ψηφίσει.

«Αλλά δεν θα παίξω τον ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου να παραβιάζω τον νόμο για να μου πεις αν ικανοποιούνται οι πολίτες», είπε προσθέτοντας «πως δεν είμαι ψυχολόγος να δω με τί ικανοποιούνται οι πολίτες».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X