ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέο «κτύπημα» Οδυσσέα: «Κουράζονται πολύ» οι Διευθυντές (Pic)

Η δήλωση του Προέδρου του ΣΕΔΜΕΚ και το αιχμηρό tweet

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ της Παιδείας αποτελεί η ανακοίνωση του Γιώργου Ιωσηφίδη, Προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου και η απάντηση του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, μέσω ενός αιχμηρού tweet για τις ώρες της εργασίας των Διευθυντών.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Ιωσηφίδης αναφέρει τα εξής: 

«Ποιος έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στα κακά της εκπαίδευσης και γιατί μας πήρε τόσο χρόνο να τον εντοπίσουμε; Κατά τον κ. Αβέρωφ, «οι Διευθυντές Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης!».

Οι περίπου 140 Διευθυντές Σχολείων Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης με το «προκλητικό και απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς με μόνο διοικητικά καθήκοντα και παρουσία στα σχολεία μόνο 40 εβδομάδων» αποτελούν - κατά τον κ. Αβέρωφ - την κύρια αιτία ή μία από τις κύριες αιτίες του συνόλου των προβλημάτων της εκπαίδευσης! Στην ουσία, αυτό που ισχυρίζεται είναι ότι οι Διευθυντές αμείβονται πλουσιοπάροχα, δεν είναι πλέον μάχιμοι εκπαιδευτικοί, δεν έχουν ουσιαστική προσφορά και ρόλο στο σχολείο, αφού δεν διδάσκουν, και ουσιαστικά αποτελούν πρόκληση για τους υπόλοιπους συναδέλφους τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στις χαμηλότερες βαθμίδες της εκπαίδευσης!

Διαβάστε, επίσης: «Καρφιά» Οδυσσέα: «Το λίπος είναι απίστευτο» στην Παιδεία (Εικόνες)

Αυτά περίπου δήλωσε από αέρος ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στην εκπομπή του ΡΙΚ «Πρώτη Ενημέρωση» στις 13/09/2018. Η οργή και το σφυροκόπημα κατά των Διευθυντών ήταν πρωτοφανής. Η απαξίωση και ο μηδενισμός της εργασίας τους από τον κ. Αβέρωφ (αλλά και προηγουμένως από τον Γ. Ελεγκτή) δεν έχει προηγούμενο. Αναμένουμε, μετά τις δηλώσεις αυτές, ότι το ΥΠΠ θα πρέπει να προχωρήσει σε μαζικές πειθαρχικές καταγγελίες κατά όλων των Διευθυντών για τον «απαράδεκτο τρόπο εκτέλεσης των καθηκόντων τους»! Γιατί, δεν είναι επιτρεπτό, 140 εκπαιδευτικοί, που το σύστημα τους έχει προάγει (γιατί «λανθασμένα» τους έκρινε ως τους καλύτερους), να αφήνονται χωρίς συνέπειες στον τρόπο με τον οποίο εργάζονται ή, καλύτερα, που δεν εργάζονται!

Διαβάστε, επίσης: Χαμπιαούρης: Αυτή είναι η αλλαγή στην 4η παράγραφο που έφερε σύγκρουση

Είναι πολύ λυπηρό, 140 άτομα να αποτελούν ουσιαστικά τροχοπέδη για την μείωση του μεγάλου οικονομικού κόστους του εκπαιδευτικού μας συστήματος, το οποίο μάλιστα παρουσιάζει «τόσο απαράδεκτα χαμηλά μαθησιακά αποτελέσματα» και το κράτος να μην παίρνει διορθωτικά μέτρα! Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται σε μια ευνομούμενη πολιτεία 140 άτομα να προκαλούν τόση ζημιά σε 6.000 εκπαιδευτικούς και σε 60.000 μαθητές!

Ευθύνη, βεβαίως, έχουν και οι Διευθύνσεις Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης, που (λανθασμένα προφανώς!) σε όλες τις συναντήσεις και στα σεμινάρια που έχουν με τους Διευθυντές, τονίζουν τη σημασία, τον ρόλο και το έργο που οι Διευθύνσεις των σχολείων επιτελούν στα σχολεία. Θα πρέπει άμεσα να σταματήσει η παραπλάνηση του κόσμου! Τα σχολεία ΔΕΝ χρειάζονται Διευθυντές! Μπορούν να λειτουργήσουν το ίδιο αποτελεσματικά και χωρίς αυτούς! Η τεχνολογία του αυτόματου πιλότου δεν μπορεί να παραμείνει αναξιοποίητη στον τομέα της εκπαιδευτικής διοίκησης!

Διαβάστε, επίσης: Τα χώνει στους εκπαιδευτικούς ο Οδυσσέας

Ποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για να απαντήσει στον κ. Αβέρωφ (όπως και στον Γ. Ελεγκτή, του οποίου προηγήθηκαν ανάλογες τοποθετήσεις); Μήπως το ίδιο το ΥΠΠ, το οποίο πέραν αυτών που δίνει καθημερινά ως οδηγίες στους Διευθυντές για εκτέλεση υπηρεσιακών καθηκόντων, έχει συμπεριλάβει στους Κανονισμούς Λειτουργίας των Δημόσιων Σχολείων Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης τρεις (3) σελίδες με τριανταοκτώ (38) κατηγορίες καθηκόντων (και, παρεμπιπτόντως, άλλες πέντε σελίδες με πάρα πολλά καθήκοντα της Διευθυντικής ομάδας της οποίας προΐσταται ο Διευθυντής) ; Μήπως πρέπει να απαντήσουν τα κόμματα και η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, η οποία μελέτησε όλα αυτά, καθώς και η ολομέλεια της Βουλής, η οποία τα ψήφισε;

Γιώργος Ιωσηφίδης

Πρόεδρος»

Το tweet Οδυσσέα

Στην πιο πάνω ανακοίνωση, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης παίρνοντας αυτούσιο το τελευταίο μέρος της, κατά το οποίο ο κ. Ιωσηφίδης αναφέρει ότι οι Διευθυντές «έχουν τρεις (3) σελίδες με τριανταοκτώ (38) κατηγορίες καθηκόντων (και, παρεμπιπτόντως, άλλες πέντε σελίδες με πάρα πολλά καθήκοντα της Διευθυντικής ομάδας της οποίας προΐσταται ο Διευθυντής)», απαντώντας ως εξής:

«Ώστε οι διευθυντές μέσης έχουν 3 σελίδες με 38 κατηγορίες καθηκόντων (και άλλες 5 σελίδες με πάρα πολλά καθήκοντα της πολυπληθούς διευθυντικής τους ομάδας) και άρα πρέπει να δουλεύουν μόνο 30 ώρες τη βδομάδα για 9 μήνες το χρόνο γιατί κουράζονται πολύ!»

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X