ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μην γίνει και ο Μπάιντεν…Κάρτερ και τα σεφταλιά με τον φίλο του Αναστασιάδη (video)

Το ενδιαφέρον για την εγχείρηση Αναστασιάδη και το κλειδί της Α.Mεσογείου

Στέλιος Ξιουρής

Η συνήθης ευφορία που φτάνει ενίοτε και στα όρια της παραφροσύνης και της καλλιέργειας ψευδαισθήσεων, με την εκλογή σε αξιώματα ηγετών που ευελπιστούμε ότι θα μας συμπαρασταθούν, άρχισε να καταγράφεται και με την εκλογή του ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ στην Προεδρία των ΗΠΑ.
Αυτή την φορά, μπορεί να μην χτυπήσαμε τις καμπάνες, όπως στο παρελθόν με την εκλογή του τότε πλανητάρχη ΤΖΟ ΚΑΡΤΕΡ, πιστεύοντας ως κλασικοί αιθεροβάμονες ότι θα λύσει το Κυπριακό, επειδή μας απέδωσε κάποιες επιδαψιλεύσεις , προφανώς για να πάρει τους ψήφους των Ελληνοαμερικανών, αλλά είχαμε στην προκειμένη την σχετική προσφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο συγχαρητήριο μήνυμα, προς τον φίλο του Τζο.


Φυσικά κάθε Γιάννη δεν είναι ίδιο αλλά οι Αμερικάνοι ξέρουν καλά το συμφέρον τους…όλοι οι Γιάννηδες


Τα περί φιλίας, που προφανώς δεν παραπέμπουν σε καθορισμό της πολιτικής υπερδύναμης, αλλά μάλλον κατατάσσονται στις ελπίδες για βοήθεια , ευελπιστώντας ότι δεν θα μετατραπούν σε φρούδες.


Πάντως, όταν ο κ. Μπάιντεν ήταν Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ , το 2014 έδωσε κάποια σημάδια συμπαθείας προς τον Πρόεδρο της Κύπρου, μάλιστα με ιδιαίτερη αβρότητα και τρυφερότητα.

Κι επειδή, ισχύει το ρητό « τον πιστόν φίλο εν πόνοις και κινδύνοις γιγνώσκεις» ο κ. Μπαίντεν σε μια δύσκολη στιγμή του Προέδρου της Κύπρου ,αναφερόμαστε συγκεκριμένα στην επίσκεψη του στο νοσοκομείο « όρος Σινά» στο Μανχάτταν όταν ο Νίκος Αναστασιάδης είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για αποκατάσταση μιτροειδούς βαλβίδας της καρδιάς του.


Ακόμη ο κ . Μπάιντεν , όπως λένε οι πληροφορίες, τηλεφώνησε στο φίλο του Αναστασιάδη λίγο πριν το χειρουργείο, ενώ αμέσως μετά την επέμβαση τηλεφώνησε στην Πρώτη Κυρία ΑΝΤΡΗ , για να μάθει την εξέλιξη της υγείας του Προέδρου της Κύπρου. Αυτά τον Δεκέμβριο του 2014 και αφού προηγήθηκε η επίσκεψη του στην Κύπρο…


Σε μια δεύτερη ένδειξη φιλίας, το 2014 όταν επισκέφθηκε την Κύπρο στις 21 Μαΐου του 2014 προσέτρεξε στο σπίτι του Προέδρου Αναστασιάδη, όπου σε οικογενειακό κλίμα και στην παρουσία των συζύγων τους, κατανάλωσαν κυπριακά εδέσματα. Προφανώς και εκτός πρωτοκόλλου, μεταξύ ζιβανίας και μιας πίτας μιξ από γνωστό σουβλατζίδικο της Λεμεσού, οι δυο φίλοι αναφέρθηκαν σε αρκετά θέματα…
Επίσης η καθαυτή επίσκεψη του κ. Μπάιντεν στην Κύπρο η οποία χαρακτηριζόταν ιστορική, αφού ήταν μόλις η δεύτερη επίσκεψη υψηλού αξιωματούχου των ΗΠΑ που γινόταν, με την προηγούμενη να ήταν στο μακρινό 1972, αποτελεί ένδειξη των δεσμών των δυο Προέδρων…


Πάντως, στο σχετικό επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και παραθέτουμε στο σχετικό βίντεο , ανακαλώντας την μνήμη για τους τότε πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής ( αρκετοί παραμένουν οι ίδιοι) χαρακτηριστική είναι η έκφραση του νέου πλανητάρχη, ότι η Κύπρος μπορεί να μετατραπεί σε χώρα- κλειδί για την Ανατολική Μεσόγειο.

Μάλλον το κλειδί το κρατάει ο ίδιος και απομένουμε να δείξει πόσο φίλος είναι και αν στην Αμερική κρατούν …φιλίες , όπως λέγεται στην αργκό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X