ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μεγάλη η πρόοδος του Δημήτρη Χριστόφια

Τρώει κανονικά και έχει ξεκινήσει φυσιοθεραπεία

Σημαντική βελτίωση παρουσιάζει μέρα με τη μέρα η υγεία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο προσωπικός του ιατρός Μιχάλης Μηνά, ανέφερε πως εδώ και τρεις ημέρες του έχει αφαιρεθεί η μηχανική υποστήριξη, πλέον σιτίζεται κανονικά, έχει πλήρη συνεννόηση με το περιβάλλον, ενώ έχει αρχίσει και φυσιοθεραπεία.

Όπως σημείωσε ο επί 37 χρόνια προσωπικός του ιατρός, χρειάζεται ακόμη μια πολυεπίπεδη υποστήριξη, ώστε να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα.

«Έχει αποδείξει πως είναι ένας μεγάλος μαχητής, αφού και στο παρελθόν κατάφερε να ξεπεράσει πολλά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μηνά.

Το πρωί της Τρίτης επισκέφθηκε τον Δημήτρη Χριστόφια, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, καθώς και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη. Όπως δήλωσε η κ. Γιαννάκη, ο κ. Χριστόφιας «αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια πολύ καλή κατάσταση».

Υπενθυμίζεται ότι ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης από την περασμένη Δευτέρα λόγω σοβαρής αναπνευστικής επιβάρυνσης.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλεύεται από την Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, λόγω σημαντικής αναπνευστικής επιβάρυνσης. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου από τους θεράποντες ιατρούς του, προκύπτει ότι η κατάσταση της υγείας του κ. Χριστόφια παρουσιάζει βελτίωση, αλλά παραμένει η ανάγκη σε πολυ-επίπεδη υποστήριξη.

Ο κ. Ιωάννου έχει συνεχή επικοινωνία με την ιατρικό ομάδα του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και για οποιαδήποτε εξέλιξη στην κατάσταση της υγείας του ασθενούς, το Υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει σχετικά με νεότερη ανακοίνωση.

Πηγή: Η Καθημερινή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X