ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«ΜΕΔΟΥΣΑ-7» - Στην τελική φάση της η Αεροναυτική Άσκηση

Στην Κρήτη ο Υπουργός Άμυνας για να την παρακολουθήσει

O Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης αναχωρεί σήμερα για την Κρήτη, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνου Καμμένου, προκειμένου να παρακολουθήσει, μαζί με τους ομολόγους του της Ελλάδας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, την τελική φάση της Αεροναυτικής Άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ-7», η οποία πραγματοποιείται στο θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Κρήτης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, τον Υπουργό θα συνοδεύει ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο Διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού και ο Διευθυντής του Επιτελείου του.

Στην άσκηση συμμετέχουν αεροναυτικά μέσα από Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο. Η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετέχει με το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης «Α. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ», Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών και Αξιωματικούς Επιτελείς για το συντονισμό της άσκησης σε διάφορες επιτελικές θέσεις.

Τον περασμένο Ιούνιο, στην άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 6» η οποία πραγματοποιήθηκε στα ανοικτά της Αλεξάνδρειας, η Κύπρος συμμετείχε για πρώτη φορά με πλωτά μέσα σε ξένη χώρα, με το Πλοίο «Α. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ» και Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών.

Με το πέρας της άσκησης θα πραγματοποιηθεί το 4ο Διακυβερνητικό Συμβούλιο Άμυνας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Στο Συμβούλιο θα συζητηθούν και θα συντονιστούν κοινές δράσεις και θέματα κοινού ενδιαφέροντος από τους Υπουργούς Άμυνας Ελλάδας-Κύπρου, στην παρουσία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΕΦ και Επιτελών των δύο χωρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X