ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με χώμα από το Δίκωμο θάφτηκε ο Δ. Χριστόφιας

Το έφερε Τ/κ δημοσιογράφος

Εκ παραδρομής αναφέρθηκε το επίθετο της κ. Κισμίρ ως Γκεντς. Ακολουθεί διορθωμένη ολόκληρη η είδηση:

Εφερα χώμα από το Δίκωμο γιατί σκέφτηκα ότι θα ήθελε να θαφτεί τουλάχιστον σε έναν επανενωμένο τόπο, γι` αυτό έφερα χώμα από το χωριό του και το έδωσα στην οικογένειά του να το ρίξουν στον τάφο του, δήλωσε η Φατμά Κ ι σ μ ί ρ, διευθύντρια του τ/κ καναλιού Γκεντς που ήρθε στην κηδεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια, τον οποίο ήξερε και προσωπικά.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ η κ. Κισμίρ ανέφερε ότι όποτε συναντούσε τον Δημήτρη Χριστόφια, την αγκάλιαζε, την φιλούσε και την έλεγε "κόρη μου. Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ. Λυπάμαι πολύ που έφυγε χωρίς να δει την λύση του Κυπριακού, Ήταν από τους ηγέτες που ήθελαν την Κύπρο επανενωμένη", είπε.

Απο τους πρώτους που προσήλθαν στην εκκλησία όπου έγινε η εξόδιος ακολουθία, ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού, ο οποίος όταν κατέθεσε το στεφάνι εκ μέρος της οικογένεας Ακιντζί, δέχθηκε θερμό χειροκρότημα. Προσερχόμενος στον ναό ο κ. Μπουρτζιού είπε ότι μεταφέρει την θλίψη της οικογένειας Ακιντζί στην οικογένεια το εκλιπόντος, στο ΑΚΕΛ και σε ολόκληρη την ε/κ κοινότητα. Γνωρίζονταν από παλιά με τον κ. Χριστόφια, όταν ο ίδιος ήταν επικεφαλής της επαναστατικής νεολαίας και εκείνος ΓΓ της ΕΔΟΝ, ανέφερε ο κ. Μπουρτζιού. "Για μένα ήταν ένας μεγάλος φίλος και σύντροφος και οι ιδέες και οι απόψεις του θα είναι πάντοτε ζωντανές στη μνήμη μου. Αγαπούσε αυτή την χώρα στο σύνολό της, αγαπούσε αυτόν τον λαό στο σύνολό του".

Αξίζει σεβασμού και όλοι θα έχουμε ζωντανές τις ιδέες τους στο μυαλό μας, πρόσθεσε.

Θερμού χειροκροτήματος έτυχε κατά την κατάθεση στεφάνου ο πρώην ηγέτης των Τ/κ, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος προσήλθε στον ναό με την σύζυγό του Όγια. "Είμαι πολύ λυπημένος. Δεν ήταν μόνο σύντροφος, ήταν και στενός μου φίλος" ανέφερε ο κ. Ταλάτ προσερχόμενος. "Δεν μπορώ να πω πολλά. Ήταν ένας γενναίος, υπέρ της λύσης ηγέτης . Στόχος του ήταν να λύσει το Κυπριακό και να έρθει μια μόνιμη λύση σε αυτό το νησί. Πιστεύω ότι οι συνεχιστές του θα ακολουθήσουν τον αγώνα για να χτιστεί η ειρήνη σε αυτό το νησί".

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X