ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με ευχαριστώ και δάκρυα αποχαιρέτισαν την Βουλή Αδάμος και βουλευτές που δεν επαναδιεκδικούν

Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο πρόεδρος της Βουλής Αδάμος Αδάμου, αποχαιρέτησε τους βουλευτές και τους εργαζόμενους στο κοινοβούλιο.

Στέλιος Ξιουρής

Με ένα «ευχαριστώ» για την εμπιστοσύνη και την τιμή να τον αναδείξουν Βουλευτή και στη συνέχεια Πρόεδρο της Βουλής και ένα «συγνώμη» για όσα δεν κατάφερε να κατάφερε να πράξει κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Υπέδειξε ότι γνώμονα του, ήταν πάντα η προσφορά προς τον άνθρωπο και ο κόσμος, είπε, σου επιστρέφει το εκατονταπλάσιο από αυτό το οποίο προσφέρεις.

Το κοινοβούλιο αποχαιρέτισαν και βουλευτές οι οποίες δεν επαναδιεκδικούν εκλογή. Οι βουλευτές του ΔΗΣΥ Ζαχαρίας Ζαχαρίου, Γιώργος Γεωργίου και Κώστας Κωνσταντίνου, του ΑΚΕΛ Αντρέας Φακοντής και Σκεύη Κουκουμά, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας και ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.

Στην ομιλία του με εμφανή συγκίνηση ο βουλευτής του ΔΗΣΥ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΖΑΧΑΡΙΟΥ που σε κάποιες στιγμές δεν συγκράτησε τα δάκρυα του είπε τα εξής μεταξύ άλλων:

«2001-2021. Μετά από 20 χρόνια στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, εκ των οποίων τα 15 χρόνια ως βουλευτής, ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσω το κοινοβούλιο.

20 χρόνια γεμάτα πολιτικές μάχες, πρωτοβουλίες και προκλήσεις.

20 χρόνια γεμάτα χαρές και λύπες, αγώνες και προσπάθειες για τον τόπο μας.

Τώρα μπορώ να σταθώ μπροστά σας, να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι αφιέρωσα όλες τις δυνάμεις μου για το γενικό καλό. Με ανιδιοτέλεια, ευσυνειδησία, παρρησία και τιμιότητα. Μακριά από κάθε διαπλοκή και διαφθορά.

Κρίνω ότι ήρθε η ώρα να αλλάξω σελίδα στη ζωή μου. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αποχωρήσω από τη βουλή συνειδητά.
Ευχαριστώ την οικογένεια μου, την κοινοβουλευτική μου συνεργάτιδα και τους φίλους μου που με στήριξαν σε αυτή την πορεία.
Ευχαριστώ τους συναγερμικούς της επαρχίας μου αλλά και όλους τους συμπολίτες μου ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων που συμπορευτήκαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια.

Ευχαριστώ τους συναδέλφους βουλευτές του ΔΗΣΥ, με τους οποίους δημιούργησα φιλίες ζωής. Μα ευχαριστώ και τους βουλευτές όλων των κομμάτων, για τη συνεργασία και την αδελφικότητα που είχαμε, παρά τις διαφωνίες μας σε διάφορα θέματα.
Δηλώνω, ότι θα παραμείνω ενεργός πολίτης αλλά και ενεργό στέλεχος του ΔΗΣΥ, του κόμματος όπου μεγάλωσα και ανδρώθηκα πολιτικά.
Θα είμαι πάντα δίπλα στον απλό πολίτη, όπως έπραξα όλα αυτά τα χρόνια.

Η μεγαλύτερη καταξίωση για μένα, είναι η θετική αποτίμηση της πορείας μου από την κοινωνία των πολιτών, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων.»

Η Ολομέλεια της Βουλής τίμησε την 106η επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς. Θανατώθηκαν 1,5 εκ, άνθρωποι από τους Τούρκους.

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση