ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με βούλα η οικονομική στήριξη κατεχομένων από Τουρκία

Υπογράφεται το χρηματο-οικονομικό πρωτόκολλο

Το οικονομικό και χρηματοοικονομικό πρωτόκολλο μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίας της «βουλής» των κατεχομένων.

 

Ο «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχουρμάν είπε ότι η τεχνική εργασία μεταξύ των κατεχομένων και της Τουρκίας θα ολοκληρωθεί εντός Απριλίου και το πρωτόκολλο αναμένεται να υπογραφεί τον Μάιο.

 

Η εικασίες για αυτό το θέμα και η χρήση τους για πολιτικές σκοπιμότητες δεν είναι ορθή, είπε ο κ. Ερχουρμάν, προσθέτοντας ότι υπάρχει ανάγκη στήριξης από την Τουρκία για τη διενέργεια επενδύσεων.

Όπως είπε, υπήρξε καθυστέρηση λόγω της αλλαγής του συστήματος στην Τουρκία, τις τοπικές εκλογές και την κρίση σχετικά με την υποτίμηση της τουρκικής λίρας.

Σύμφωνα με τον λεγόμενο πρωθυπουργό, η Τουρκία, η «κυβέρνηση» και η λεγόμενη τουρκική πρεσβεία στα κατεχόμενα έκαναν ό,τι ήταν δυνατό.

Ο «υπουργός οικονομικών» Σερντάρ Ντενκτάς είπε πως το πρωτόκολλο είναι έτοιμο και θα υπογραφεί μετά τις «τελευταίες πινελιές» με τις πολιτικές αρχές στην Τουρκία.

Ωστόσο ο κ. Ντενκτάς απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις ως προς τους λόγους για τους οποίους δεν υπεγράφη ακόμα το πρωτόκολλο και παρέπεμψε στην «πρεσβεία» της Τουρκίας στα κατεχόμενα.

Ο «βουλευτής» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, Ολγκούν Αμτζάογλου επέκρινε την λεγόμενη κυβέρνηση ότι δεν πράττει την αναγκαία προετοιμασία για το πρωτόκολλο και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να είχαν καθοριστεί καλύτερα οι προτεραιότητες. Λέγοντας ότι δεν έχουν καμία πληροφόρηση για το πρωτόκολλο, ο κ. Αμτζάογλου είπε πως εάν δεν υπογραφεί δεν μπορούν να γίνουν επενδύσεις κάτι που θα είναι επιζήμιο για όλους τους τομείς της οικονομίας.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X