ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μαυρογιάννης: «Τα όνειρά μας έχουνε ταυτότητα, των κυβερνώντων αριθμούς»

Οι τοποθετήσεις του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας στο Debate

Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε το επιτελείο του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη, αναφορικά με το Debate που διεξήχθη την Τετάρτη (05/10) στην Κρατική Τηλεόραση.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι: «Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, επισήμανε ότι ενώ εμφανίζονται ως προστάτες του λαού, με ευφάνταστες ιδέες για την αντιμετώπιση της διόγκωσης του κόστους διαβίωσης μέχρι σήμερα έχουν πράξει ελάχιστα».

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Ανδρέα Μαυρογιάννη

Το όραμά του για την Κύπρο του αύριο, για την Κύπρο που γυρίζει σελίδα, ανέπτυξε στη χθεσινή τηλεμαχία ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης πρόταξε την απαίτηση της κοινωνίας για αλλαγή. Είναι καιρός να σκεφτούμε με μεγαλύτερη αίσθηση καθήκοντος απέναντι στον τόπο και στους ανθρώπους μας, ανέφερε.

Όσον αφορά τους δύο κύριους ανθυποψηφίους που συμμετείχαν, εμφανίστηκαν ξεκάθαρα ως εκπρόσωποι του Δημοκρατικού Συναγερμού, υπερασπιζόμενοι με σθένος τις πολιτικές της απερχόμενης κυβέρνησης, ως γνήσιοι συνεχιστές του Νίκου Αναστασιάδη.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, επισήμανε ότι ενώ εμφανίζονται ως προστάτες του λαού, με ευφάνταστες ιδέες για την αντιμετώπιση της διόγκωσης του κόστους διαβίωσης μέχρι σήμερα έχουν πράξει ελάχιστα. Η Κύπρος βρίσκεται τέταρτη από το τέλος μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, όσον αφορά τη λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας. Τόνισε ότι, βρισκόμαστε σε μία απελπιστική κατάσταση και πρέπει ως κοινωνία να αντιδράσουμε.

Απαντώντας στις διαλέξεις περί καλών καραβοκύρηδων στην οικονομία, ο Α. Μαυρογιάννης διερωτήθηκε «τι έχουμε κάνει σε αυτόν τον τόπο για να οχυρώσουμε την πολιτεία μας και την οικονομία μας, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούν σε δύσκολους καιρούς; Τι έχουμε κάνει για να αντιμετωπίσουμε τη φτωχοποίηση, τι έχουμε κάνει για τους ανθρώπους μας; Τα αποτελέσματα είναι που μετρούν».

Ανέφερε ότι, δεν μπορεί να ευημερούν οι δείκτες και να υποφέρουν οι άνθρωποι, υπογραμμίζοντας πως, τα όνειρα τους έχουν ταυτότητα και τα όνειρα αυτών που κυβερνούν είναι αριθμοί. Οι δείκτες της ποιότητας ζωής, μαρτυρούν τη συνεχή υποβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών. Ταυτόχρονα, η διόγκωση της διαφθοράς επί των ημερών της κυβέρνησης ΔΗΣΥ, σβήνει κάθε ελπίδα και προοπτική για τους νέους μας, που δήθεν οι δύο συνεχιστές της, κόπτονται και αγωνιούν.

Μεταξύ των μέτρων που πρότεινε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης για την ανακούφιση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, είναι η μείωση των φορολογιών επί του ηλεκτρικού ρεύματος και των καυσίμων, οι κλιμακωτές επιδοτήσεις για άμεση εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, η φορολόγηση των υπερκερδών αλλά και σειρά μέτρων ενίσχυσης της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, που αφορούν την ΑΤΑ, τον κατώτατο μισθό και την κατάργηση του πέναλτι του 12% στις συντάξεις.

Αναφορικά με τη στεγαστική πολιτική, επισήμανε την ίδρυση ενιαίου φορέα που θα είναι επιφορτισμένος με τον σχεδιασμό και την αποτελεσματική εφαρμογή των σχεδίων κοινωνικής στέγασης, αλλά και συγκεκριμένων μέτρων αύξησης της προσφοράς προσιτών οικιστικών μονάδων που θα καλύπτουν τους νέους εργαζόμενους, τους φοιτητές και τα νεαρά ζευγάρια.

Συνεχίζοντας με το ζήτημα του φυσικού αερίου, ανέφερε πως θεωρεί εντυπωσιακό το γεγονός ότι, 11 χρόνια μετά από την ανακάλυψη του κοιτάσματος Αφροδίτη, η Κύπρος παραμένει η μόνη χώρα μέλος της ΕΕ, που δεν χρησιμοποιεί ΦΑ. Η αδράνεια των κυβερνώντων, έχει σήμερα αντίκτυπο στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος που αναγκάζονται να καταβάλλουν οι πολίτες.

«Εάν δεν ενεργήσουμε άμεσα, τότε το φυσικό μας αέριο, θα παραμείνει στον πάτο της θάλασσας», σημείωσε.

Παράλληλα, για το Κυπριακό Ζήτημα, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης υπογράμμισε πως για την αντιστροφή της πορείας, θα πρέπει να ανακτήσουμε τη χαμένη μας αξιοπιστία τόσο από τη Διεθνή Κοινότητα όσο και από τον ίδιο μας τον λαό. Αυτοί που στήριξαν τις παλινωδίες στον χειρισμό του εθνικού προβλήματος και το έφεραν σε αυτό το τέλμα, δεν μπορούν να το επιλύσουν, ούτε έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία να το πράξουν.

«Θα επιστρατεύσουμε όλα τα όπλα και όλες μας τις δυνάμεις. Από πλευράς ΕΕ, διεθνείς οργανισμούς, από την ευρύτερη περιοχή μας, τα πλεονεκτήματα μας όπως το φυσικό αέριο», δήλωσε.

Όσον αφορά το σκάνδαλο με τους ψεύτικους λογαριασμούς που όπως φαίνεται, δημιουργήθηκαν και λειτουργούσαν κατ΄ εντολή του Νίκου Χριστοδουλίδη, διαβάλλοντας δημοσιογράφους και πολιτικά πρόσωπα, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης ανέφερε ότι αυτό δεν είναι το ύφος και το ήθος με το οποίο εμείς εργαζόμαστε, αλλά έχουμε μάθει να πορευόμαστε στο φως. Κλείνοντας, κάλεσε τον κ. Χριστοδουλίδη να διαψεύσει ή να απολογηθεί στον κυπριακό λαό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X