ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λύση δύο κρατών θέλει ο νέος «πρωθυπουργός»

Ο Τατάρ άρχισε τις προκλητικές δηλώσεις

Πρέπει να ανοίξει ο δρόμος για λύση δύο κρατών στην Κύπρο, δήλωσε ο νέος "πρωθυπουργός" Ερσίν Τατάρ, αναφέροντας ότι αυτό μπορεί να γίνει μέσω της ΕΕ ή με άλλο τρόπο. Υποστήριξε ακόμη ότι οι Ε/κ θέλουν να στριμώξουν την Τουρκία μέσω της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο DHA, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι η η Κύπρος είναι ένα πολύ σημαντικό νησί για την ασφάλεια των Τ/κ και της Τουρκίας, υπενθυμίζοντας τα λόγια του Κεμάλ Ατατούρκ ότι ‘ενόσω η Κύπρος είναι στα χέρια του εχθρού οι δίοδοι ανεφοδιασμού είναι κλειστοί. Προσέξτε την Κύπρο. Αυτό το νησί είναι πολύ σημαντικό για μας’. “Γι αυτό το λόγο πρέπει να προσέξουμε την Κύπρο. Παρακολουθούμε στενά τα γεγονότα που συμβαίνουν στην Μέση Ανατολή”, ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ.

Ο Τ/κ πολιτικός είπε ακόμη: “Εμείς είμαστε φύλακες του ανώτατου αστυνομικού φυλακίου. Όσο πιο ισχυρή και ασφαλής είναι η Τουρκία μας, τόσο ήσυχοι είμαστε και εμείς. Οι Ε/κ θέλουν ένα ενιαίο κράτος. Θέλουν τους Τ/κ να είναι μειονότητα. Γι αυτό και προσπαθούν να ενισχύσουν τις στρατιωτικές τους συνεργασίες με ξένα κράτη".

Οι Ε/κ οι οποίοι προσπαθούν να πάρουν τη στήριξη των ΗΠΑ, ισχυρίστηκε περαιτέρω, θέλουν να στριμώξουν στη γωνία την Τουρκία μέσω της Κύπρου. "Ο στόχος τους όλος είναι να βγάλουν την Τουρκία από την Κύπρο και να εμποδίσουν το άνοιγμά της στην Μεσόγειο. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ. Κι εμείς θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα μας σε συνεργασία με την Τουρκία μας. Στην Κύπρο υπάρχει ένα κράτος. Εμείς ήρθαμε σε αυτό το νησί το 1571. Ο αγώνας συνεχίζεται από τότε. Στην Κύπρο υπάρχουν δυο κράτη. Πλέον πρέπει να ανοίξει ο δρόμος για λύση δύο κρατών στην Κύπρο. Αυτό μπορεί να γίνει και μέσω της ΕΕ και με άλλο τρόπο. Δεν θα παραδοθούμε στους Ε/κ οι οποίοι θέλουν τους Τ/κ μειονότητα”, ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X