ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κυκλοφόρησε ως επίσημο έγγραφο του ΣΑ ΟΗΕ το ψήφισμα ανανέωσης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Το ψήφισμα κυκλοφόρησε ως επίσημο έγγραφο του Συμβουλίου Ασφαλείας, στις 3 Αυγούστου

ΚΥΠΕ

Κυκλοφόρησε ως επίσημο έγγραφο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το ψήφισμα ανανέωσης της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2022, το οποίο είχε υιοθετηθεί ομόφωνα στις 29 Ιουλίου.

Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, το ψήφισμα κυκλοφόρησε ως επίσημο έγγραφο του Συμβουλίου Ασφαλείας, στις 3 Αυγούστου, με αριθμό S/RES/2587 (2021).

Στο ψήφισμα, μεταξύ άλλων, το Συμβούλιο Ασφαλείας επαναβεβαιώνει την Προεδρική Δήλωση του της 23ης Ιουλίου 2021 για τις τουρκικές παράνομες ενέργειες στα Βαρώσια, καταδικάζει εκ νέου τις σχετικές ανακοινώσεις του Προέδρου της Τουρκίας και του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας στις 20 Ιουλίου 2021, καλεί σε άμεση ανάκληση των παράνομων ενεργειών που έλαβαν χώρα από τον Οκτώβριο του 2020, και επαναβεβαιώνει τα σχετικά ψηφίσματα, με ειδική αναφορά στα ψηφίσματα 550(1984) και στο 789 (1992).

Σε σχέση ειδικότερα με τα Βαρώσια, το ψήφισμα επαναλαμβάνει την θέση του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι δεν πρέπει να λαμβάνει χώρα καμιά ενέργεια η οποία δεν είναι συμβατή με τα προαναφερθέντα ψηφίσματα και καλεί όπως αποφεύγονται ενέργειες, οι οποίες υπονομεύουν τις προοπτικές ειρηνικής λύσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X