ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κρίσιμη εβδομάδα για το Κυπριακό

Συναντήσεις και συσκέψεις στη Νέα Υόρκη

Εβδομάδα καθοριστικών συναντήσεων και συσκέψεων για το κυπριακό αρχίζει σήμερα στη Νέα Υόρκη.

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί άτυπη συνάντηση των εγγυητριών δυνάμεων Ελλάδας, Τουρκίας και Βρετανίας, μετά από πρωτοβουλία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. Η συνάντηση θα γίνει στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι πρόκειται για συνάντηση που δύναται να συμβάλει στην αποσαφήνιση των θέσεων και των προθέσεων της Τουρκίας για τα επόμενα βήματα στο κυπριακό, και η Λευκωσία δίνει μεγάλη σημασία στη συνάντηση καθώς αναμένεται να επιδιωχθεί ξεκαθάρισμα προθέσεων για τη συνέχιση των διαδικασιών στο κυπριακό.

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί, επίσης, συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέϊ Λαβρόφ. Την ίδια μέρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Γουές Μίτσελ.

Την Πέμπτη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τους Πρεσβευτές των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

 

Πηγή: kathimerini.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X