ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες του ΔΗΣΥ (Pics)

Εικόνες και δηλώσεις από την τελετή

Την υποψηφιότητά τους κατέθεσαν σήμερα πέντε εκλεκτοί του Δημοκρατικού Συναγερμού, για τις Ευρωεκλογές του προσεχούς Μαΐου. Συγκεκριμένα, υποψηφιότητα κατέθεσαν οι Λευτέρης Χριστοφόρου, Νίκος Τορναρίτης, Ελένη Σταύρου, Παναγιώτης Σεντώνας και Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου.

Πλέον, αναμένεται η ανακοίνωση του αριστίνδην υποψηφίου, ο οποίος θα καταθέσει την υποψηφιότητά του προσεχώς.

Αν και υπήρχε πρόθεση για κατάθεση και έκτης υποψηφιότητας εκ μέρους του Επαρχιακού Γραμματέα ΟΝΕ Πάφου Γιώργου Πίτρου, αυτή τελικά αυτή δεν υποβλήθηκε.

Λίγο μετά τις 12.30 προσήλθε στα γραφεία του ΔΗΣΥ και ο Επαρχιακός Γραμματέας ΟΝΕ Πάφου Γιώργος Πίτρος, ο οποίος δήλωσε ότι ήρθε για να υποβάλει υποψηφιότητα για το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στις Ευρωεκλογές. «Παρόλα αυτά με ευχαρίστηση διαπίστωσα ότι η νέα γενιά εκπροσωπείται επάξια και για αυτό τον λόγο δεν θα προχωρήσω σε υποβολή υποψηφιότητας, έτσι ώστε να μην μπει και το κόμμα σε άλλες διαδικασίες», πρόσθεσε.

Ο Διευθυντής Διοίκησης ΔΗΣΥ Γιώργος Λυσανδρίδης ανέφερε εξάλλου ότι η 6η θέση στο ψηφοδέλτιο θα συμπληρωθεί με πρόσωπο το οποίο ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου θα εισηγηθεί ως κατ’ επιλογήν υποψήφιο.

Λευτέρης Χριστοφόρου

Με στόχο τη συνέχιση του ευρωπαϊκού του έργου, υπέβαλε σήμερα το πρωί την υποψηφιότητά του για τον καταρτισμό του ψηφοδελτίου του Δημοκρατικού Συναγερμού για τις Ευρωεκλογές ο νυν Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος Λευτέρης Χριστοφόρου.

Ο κ. Χριστοφόρου προσήλθε πρώτος, λίγο μετά τις 9.00πμ, στο Μέγαρο Γλαύκος Κληρίδης, όπου υπέβαλε τα απαραίτητα έγγραφα και το τέλος των 500 ευρώ.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την παράταξη και τον συναγερμικό κόσμο για τη στήριξη, την εμπιστοσύνη και τη δυνατότητα να διεκδικήσει μέσω της υποψηφιότητάς του τη συνέχιση του ευρωπαϊκού του έργου και τη διασφάλισή «όλων όσων μαζί πετύχαμε».

Έκανε λόγο για «μια δύσκολη πενταετία, όπου υποχρεώθηκα μόνος ως Ευρωβουλευτής να δώσω τις δύσκολες μάχες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο ΕΛΚ».

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται ακατάπαυστα για τα συναγερμικά και ευρωπαϊκά ιδεώδη, για μια Κύπρο ελεύθερη, επανενωμένη, μέσα στην ισχυρή ευρωπαϊκή οικογένεια, αλλά και την προάσπιση των δικαίων των απλών Κυπρίων πολιτών και του συναγερμικού κόσμου.

Στη μεγάλη μάχη των Ευρωεκλογών σας θέλουμε όλους κοντά μας στη σκληρή προσπάθεια και στον αγώνα για τη νίκη των Ευρωεκλογών, γιατί, όπως είπε, «το αξίζει η παράταξη μας, η μοναδική, αυθεντική, γνήσια ευρωπαϊκή δύναμη στον τόπο μας». Το οφείλουμε στην μακρά 43χρονη λαμπρή πορεία και ιστορία του ΔΗΣΥ και στον αείμνηστο ιστορικό ηγέτη Γλαύκο Κληρίδη, κατέληξε ο κ. Χριστοφόρου.

Νίκος Τορναρίτης

Την υποψηφιότητά του για το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου υπέβαλε το πρωί ο βουλευτής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης, καλώντας τους πολίτες να επιλέξουν τους καλύτερους αντιπροσώπους που θα στείλουν στις Βρυξέλλες.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ, ο κ. Τορναρίτης είπε ότι σήμερα είναι μια υπέροχη ημέρα για τον ΔΗΣΥ και τη δημοκρατία στον τόπο.

«Από σήμερα αρχίζει ένα ωραίο ταξίδι για όλος μας, για να καταλήξουμε σε αυτούς που θα επιλέξουμε για να μας αντιπροσωπεύσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», είπε.

Έκανε παράλληλα λόγο για πολύ σημαντική και ύψιστης σημασίας πολιτική εκλογή, καθώς «στις Βρυξέλλες αποφασίζεται το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητας του Κύπριου πολίτη».

Απευθύνθηκε ακολούθως στους πολίτες, καλώντας τους να επιλέξουν τους καλύτερους, τους πιο έμπειρους από όλα τα κόμματα, για τους έξι, που θα αντιπροσωπεύσουν την Κύπρο στις Βρυξέλλες.

Τέλος, κάλεσε όλους τους Κύπριους πολίτες να αγκαλιάσουν και να δυναμώσουν το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ «για να μπορέσουμε έτσι όλοι μαζί να δυναμώσουμε την Κύπρο μας μέσα στην ενωμένη Ευρώπη».

Ελένη Σταύρου

Έτοιμη να ενδυναμώσει τη φωνή της Κύπρου στην Ευρώπη δήλωσε η βουλευτής Λεμεσού του ΔΗΣΥ Ελένη Σταύρου.

Σε δηλώσεις της μετά την κατάθεση της υποψηφιότητάς της στις Ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ, στα γραφεία του κόμματος, στη Λευκωσία, η κ. Σταύρου είπε ότι αισθάνεται ιδιαίτερα περήφανη που ως βουλευτής της μεγάλης σύγχρονης, ευρωπαϊκής παράταξης του τόπου διεκδικεί τη στήριξη των πολιτών στον αγώνα των Ευρωεκλογών.

«Η Κύπρος σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, έχει ανάγκη να εκπροσωπείται στην ΕΕ από άτομα καταρτισμένα, με γνώσεις και μαχητικότητα, που θα μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στη διαμόρφωση όλων των ευνοϊκών πολιτικών που έχει ανάγκη η πατρίδα μας, ιδίως τώρα που η Ευρώπη προσπαθεί να ξαναβρεί τον σταθερό βηματισμό της, να στερεώσει τις αρχές της, τους θεσμούς της και να επανιδρύσει το ευρωπαϊκό ιδεώδες» είπε.

Είπε εξάλλου ότι η κρισιμότητα αυτών των εκλογών συμπίπτει χρονικά και με εξελίξεις στο εθνικό ζήτημα, ενώ πρόσθεσε ότι «είμαστε ο γεωπολιτικός άρχων της Ανατολικής Μεσογείου και ο απαραίτητος στρατηγικός εταίρος της Ευρώπης».

«Δηλώνω έτοιμη να ενδυναμώσω τη φωνή της πατρίδας μας και να πολιτευτώ υπεύθυνα με την Ευρώπη, έχοντας ως εφόδια το ακαδημαϊκό μου υπόβαθρο, τις εμπειρίες μου συνολικά και ειδικότερα από τη θητεία μου ως μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Συναγερμού» συνέχισε.

Εξέφρασε τέλος τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες θα δείξουν για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη τους στον αγώνα του ΔΗΣΥ και σε αυτή την εκλογική διαδικασία, ατενίζοντας το μέλλον του τόπου με αισιοδοξία.

Παναγιώτης Σεντώνας

O δρόμος για την Ευρώπη που θέλουμε περνά μέσα από τη συμμετοχή μας στις Ευρωεκλογές του Μαΐου, ανέφερε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου Παναγιώτης Σεντώνας.

Καταθέτοντας σήμερα την υποψηφιότητά του για τις Ευρωεκλογές, ο κ. Σεντώνας είπε ότι η πρόσκληση για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ είναι μια τιμητική πρόκληση.

Οι πολίτες έχουν κουραστεί από τα μεγάλα λόγια, αλλά γεγονός παραμένει ότι οι αλλαγές στη ζωή μας περνούν μέσα από την πολιτική διεργασία, είπε.

«Ό,τι συμβαίνει στην πολιτική επηρεάζει τη ζωή μας, επηρεάζει το τώρα, επηρεάζει το αύριο. Γι’ αυτό επιλέγω να μπω στη μάχη της συμμετοχής, με θέληση για διάλογο που να στηρίζεται σε επιχειρήματα αλλά και θέσεις για το πώς οικοδομούμε μια καλύτερη Κύπρο, μια σύγχρονη Κύπρο, ελεύθερη και ευρωπαϊκή», είπε.

Ανέφερε περαιτέρω ότι ο ίδιος πιστεύει βαθιά στην Ευρώπη, στην ΕΕ και στις αξίες που βρίσκονται στην καρδιά της Ενωμένης Ευρώπης, όπως το κράτος δικαίου, η αλληλεγγύη και η συνεργασία.

«Αυτές οι αξίες χρειάζονται υπεράσπιση, χρειάζονται φωνή, στην Κύπρο αλλά και στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε ακολούθως στις μεγάλες και δαιδαλώδεις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας, όπως η τεχνολογική επανάσταση, ο μετασχηματισμός του κόσμου της εργασίας, η ανάγκη για μεγαλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη, η συμμετοχή στη δημοκρατική ζωή της Κύπρου και της Ευρώπης.

«Ο τρόπος για να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις προκλήσεις είναι η ενεργός και δραστήρια συμμετοχή στην ΕΕ», ανέφερε.

Ο κ. Σεντώνας κατέληξε, λέγοντας ότι δρόμος για την Ευρώπη που θέλουμε περνά μέσα από τη συμμετοχή μας στις εκλογές του Μαΐου και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν.

Τζώρτζια Κωνσταντίνου - Παναγιώτου

Η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου υπέβαλε το μεσημέρι υποψηφιότητα για το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στις Ευρωεκλογές, λέγοντας ότι η πολιτική χρειάζεται αλλαγή.

Σε δηλώσεις της μετά την υποβολή της υποψηφιότητας, στα γραφεία του ΔΗΣΥ, η κ. Κωνσταντίνου-Παναγιώτου είπε ότι είναι μεγάλη τιμή να είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής «με την κατεξοχήν ευρωπαϊκή παράταξη», τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

«Είμαι εδώ γιατί η πολιτική σήμερα χρειάζεται αλλαγή, χρειάζεται εκσυγχρονισμό στον πολιτικό λόγο, στις ιδέες και στις πρακτικές», πρόσθεσε.

Είπε ακόμη ότι η κοινωνία των πολιτών έχει τη δύναμη με την ψήφο της να αλλάξει και να εκσυγχρονίσει την πολιτική, εμβολιάζοντας την και με νέα δυναμικά πρόσωπα.

«Πιστεύω στην ενωμένη Ευρώπη και στις θεμελιώδεις αξίες της. Είναι άλλωστε μέρος του Συναγερμικού μας οράματος, αλλά και του ιδεολογικού μας υπόβαθρου», πρόσθεσε.

Ανέφερε τέλος ότι το παρόν και το μέλλον της ημικατεχόμενης Κύπρου διακυβεύεται εξίσου σοβαρά και στις Βρυξέλλες.

Σύνοδος Πολιτικού Γραφείου

Όσον αφορά τα επόμενα βήματα, ο Διευθυντής Διοίκησης του ΔΗΣΥ είπε ότι το Πολιτικό Γραφείο θα συνέλθει την Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου, στις 18.00 το απόγευμα για την έγκριση υποψηφιοτήτων που έχουν υποβληθεί, τον καταρτισμό του ψηφοδελτίου και την υιοθέτηση πρότασης η οποία θα προωθηθεί στο Ανώτατο Συμβούλιο του κόμματος για επικύρωση το Σάββατο, 2 Μαρτίου.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X