ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κασουλίδης για ΜΟΕ: Δεν θα προσφέρονται πάντα τέτοιες ευκαιρίες

Όσα δήλωσε ο ΥΠΕΞ

ΚΥΠΕ

Η πρόταση της ελληνοκυπριακής πλευράς για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης δεν πρέπει να απορριφθεί, καθώς «τέτοιου είδους ευκαιρίες δεν θα προσφέρονται πάντα» δήλωσε την Παρασκευή ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασσουλίδης.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του συνεδρίου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, στη Λευκωσία, και ερωτηθείς για επιστολή με τα προτεινόμενα ΜΟΕ που αποστάληκε, μεταξύ άλλων, στον Τουρκοκύπριο ηγέτη, αλλά και στα Ηνωμένα Έθνη, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι «η επιστολή περιείχε μέσα διάφορα θέματα ως μια ένδειξη της καλής μας θέλησης» περισσότερο υποδεικνύοντας ποιό είναι το κοινό καλό για την Κύπρο.

Ανάμεσα στα άλλα, συνέχισε, έχει και την πρόταση για τα ΜΟΕ, τα οποία είχαν υποβληθεί από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ένα χρόνο πριν στον ΓΓ των ΗΕ, αλλά «επειδή δεν συμφωνήθηκαν γίνεται ξανά η πρόταση για να δοθεί η ευκαιρία να συζητηθεί».

Σε ερώτηση για τις προοπτικές των προτάσεων που κατατίθενται, ο Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «εμείς προτείνουμε και επί του Κυπριακού και επί των ΜΟΕ και η τουρκική πλευρά μέχρι τώρα απορρίπτει». Σημείωσε ωστόσο ότι μέχρι τώρα δεν έχει ακούσει απόρριψη των ΜΟΕ.

«Δεν έχουμε απόρριψη ακόμα. Δεν προεξοφλώ ότι δεν θα έχουμε, αλλά πιστεύω ότι επειδή είναι μια μοναδική ευκαιρία που θα προσφέρει στην τ/κ κοινότητα και οικονομική πρόοδο και ευημερία, πιστεύουμε ότι αυτή η πρόταση δεν πρέπει να απορριφθεί γιατί τέτοιου είδους ευκαιρίες δεν θα προσφέρονται πάντα», υπογράμμισε ο Υπουργός.

Ως προς τις ενέργειες τις Τουρκίας στην περιοχή, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι έχουν γίνει τα διαβήματα, σημείωσε ωστόσο ότι «η Τουρκία θέλει να κάνει τη δική της πολιτική».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X