ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κ. Κούσιος: Τα διαβατήρια, ο Πρόεδρος και… οι γαμπροί του

«Και οι δύο είναι πετυχημένοι επιχειρηματίες, εδώ και δεκαετίες»

Ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, παραχώρησε συνέντευξη στην «Καθημερινή» και την Μαρίνα Οικονομίδου, απαντώντας σε ερωτήσεις εφ' όλης της ύλης.

Ο κ. Κούσιος πήρε θέση σε «καυτά» ζητήματα που αφορούν κυρίως τόσο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη όσο και τον στενό οικογενειακό του περίγυρο. Ζητήματα που ομολογουμένως συζητήθηκαν ποικιλοτρόπως από τους πολίτες, ενώ παράλληλα χρησιμοποιήθηκαν από την αντιπολίτευση ως «όπλα» ενάντια στην Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα ο κ. Κούσιος ερωτήθηκε, «Ο Άντρος Κυπριανού έχει κάνει λόγο για κατάχρηση του επενδυτικού προγράμματος σε συνδυασμό με την εμπλοκή του οικογενειακού περίγυρου του προέδρου».

Απαντώντας τόνισε ότι, «Πρόκειται για έναν ατεκμηρίωτο ισχυρισμό. Το γεγονός ότι ένα μικρό μέρος των διαβατηρίων –41 τον αριθμό– έχει προωθηθεί από το γραφείο που φέρει το όνομα του προέδρου δεν συνιστά σε καμία περίπτωση παραβίαση κάποιας νομοθεσίας ή ακόμη και δεοντολογικού κανόνα. Άλλωστε ο ίδιος ο πρόεδρος είχε και στο παρελθόν δηλώσει πως είναι έτοιμος ακόμη και να υποβάλει την παραίτησή του σε περίπτωση που τεκμηριωθεί δική του εμπλοκή σε τυχόν παρανομίες που αφορούν τα διαβατήρια. Δεν είναι ορθό να προσωποποιούμε ένα πρόγραμμα που ήταν ανοικτό για όλους. Θα μπορούσε να το αξιοποιήσει οποιοσδήποτε και γι’ αυτό ακριβώς, δεν είναι κακό να το αξιοποιήσουν ενδεχομένως πρόσωπα της οικογένειας Αναστασιάδη. Κακό θα ήταν αν εκμεταλλευόμενοι τη θέση του προέδρου αξιοποίησαν το πρόγραμμα. Κάτι που δεν ισχύει. Από εκεί και πέρα, αν ρωτάτε αν έχουν γίνει λάθη, θεωρώ πως έχουν γίνει πάρα πολλά. Σίγουρα το θέμα των διαβατηρίων μάς δημιούργησε θέματα, εξ ου και οι τροποποιήσεις, οι αλλαγές και το γεγονός ότι έχουμε θέσει σε ειδικούς τη διαχείριση του θέματος».

Εν συνεχεία, τέθηκε στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο το εξής ερώτημα, «Υπάρχει έντονη δυσφορία για τον τρόπο που δραστηριοποιείται ο οικογενειακός περίγυρος του προέδρου. Δικαίως πιστεύετε ή υπάρχει κάποια υπερβολή;»

Ο κ. Κούσιος από πλευράς του είπε ότι, «Πρόκειται επίσης για ατεκμηρίωτες υποθέσεις. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, θα αναφέρεστε προφανώς στις επιχειρήσεις των γαμπρών του προέδρου. Μα είναι γνωστό πως και οι δύο είναι πετυχημένοι επιχειρηματίες, εδώ και δεκαετίες. Δεν άλλαξαν κάποια κατεύθυνση και δεν έχει υπάρξει καμία καταγγελία για παραβίαση ηθικών ή νομικών κανόνων. Υπάρχει κι εδώ μία υπερβολή και θεωρώ ότι είναι άδικο για τον πρόεδρο να κατηγορείται ότι έδωσε τη δυνατότητα στον οικογενειακό του περίγυρο να εκμεταλλευθεί τη θέση του. Δεν πιστεύω ότι η κριτική με τον τρόπο που γίνεται και η στοχοποίηση της οικογένειας είναι ο πιο σωστός τρόπος για να ασκήσει κάποιος κριτική στην κυβέρνηση».

Διαβάστε την συνέντευξη στην Μαρίνα Οικονομίδου στην έντυπη έκδοση της «Καθημερινής».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση