ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ιωνάς Νικολάου: «Ξεπεράστηκαν πολιτικά παιχνίδια που αποσύρονταν νομοσχέδια»

Την εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου για αυτονόμηση της Πυροσβεστικής, χαιρετίζει ο Ι. Νικολάου

ΚΥΠΕ

Την εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου για την αυτονόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, "μια αναγκαιότητα που βρήκε τη λύση της μετά από 60 και πλέον χρόνια", χαιρετίζει με γραπτή δήλωσή του ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου.

"Προτεραιότητα η οποία μελετήθηκε, συζητήθηκε σε έκταση και κατέληξε στα νομοσχέδια που κατατέθηκαν στην Βουλή τον Ιανουάριο του 2019 και την έγκριση τους τον Απρίλιο του 2021. Μια αναγκαιότητα την οποία έστω καθυστερημένα κυβέρνηση και νομοθετικό σώμα έφεραν σε πέρας βασιζόμενοι στην συλλογικότητα που επιδείχθηκε κατά την διαμόρφωση των νομοσχεδίων", σημειώνει.

Επισημαίνει, επίσης, ότι "ο δρόμος όμως παραμένει μακρύς και η πρωτοβουλία ανήκει σ’ αυτούς που με την βοήθεια και συμβολή των εμπειρογνωμόνων, στα πλαίσια του σχεδίου μεταρρύθμισης της επιχειρησιακής της λειτουργίας που υλοποιείται παράλληλα με την μεταρρύθμιση της Αστυνομίας, καλούνται να προχωρήσουν στις αναγκαίες τομές για την οικοδόμηση της πυροσβεστικής της νέας εποχής".

Αναφέρει, τέλος, ότι με το νόμο και τους κανονισμούς έγινε το μεγάλο βήμα, ξεπεράστηκαν τα πολιτικά παιχνίδια που έφταναν στο σημείο να αποσύρονται νομοσχέδια λίγο πριν οδηγηθούν για ψήφιση, και τώρα είναι η ώρα της ηγεσίας, η ευκαιρία της Υπηρεσίας -πύραρχων, πυραγών, πυρονόμων και πυροσβεστών- να οικοδομήσουν αυτό που οι εμπειρίες, οι δυσκολίες και οι ανάγκες τους έχουν διδάξει όλα αυτά τα χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση