ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Η Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ έβαλε λουκέτο στο Συνεργατικό Κίνημα το 2012-2013»

Όλα όσα είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Η Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ έβαλε λουκέτο στο Συνεργατικό Κίνημα το 2012-2013, λέει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, προσθέτοντας ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ προβαίνει σε «επικρίσεις χάριν της επίκρισης» ενώ το κόμμα του αποτελεί την «κατ’ εξοχήν συντηρητική δύναμη στην κοινωνία».

Απαντώντας γραπτώς στο ΑΚΕΛ, ο κ. Προδρόμου λέει ότι σε χθεσινή ομιλία του ο ΓΓ του κόμματος εξαπέλυσε και πάλι επίθεση εναντίον της Κυβέρνησης, με τον ισχυρισμό ότι «ξεκίνησε τη δεύτερη θητεία της αποφασισμένη να ισοπεδώσει ό,τι άφησε όρθιο στην πρώτη».

«Ο κ. Κυπριανού δείχνει να ξεχνά ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει τώρα μια δεύτερη θητεία διότι οι πολίτες αναγνώρισαν ότι στην πρώτη μπόρεσε να αναστυλώσει όσα γκρέμισε η διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ» λέει ο κ. Προδρόμου.

Συμπληρώνει ότι κατά κανόνα η αντιπολίτευση σε μια χώρα διαχωρίζεται και επικρίνει την Κυβέρνηση, προτείνοντας τις δικές της προτάσεις και τις δικές της πολιτικές. «Στην περίπτωση του ΑΚΕΛ δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Διότι το ΑΚΕΛ δεν έχει εναλλακτικές πολιτικές. Όλοι είδαν τις πολιτικές που εφάρμοσε όταν βρέθηκε στη διακυβέρνηση, πολιτικές που έφεραν την καταστροφή. Έτσι και οι επικρίσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ δεν έχουν αντίκρισμα ούτε πολιτικό περιεχόμενο. Είναι επικρίσεις χάριν της επίκρισης».

Ο κ. Προδρόμου λέει εξάλλου ότι ο κ. Κυπριανού μιλά για «ξεπούλημα του Συνεργατισμού», ξεχνώντας πως ήταν απόφαση της δικής τους διακυβέρνησης που έκλεισε τον Συνεργατισμό που ξέραμε για δεκαετίες, εισάγοντας και τον μηχανισμό για να πληρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες τις ζημιές. «Διότι ήταν η Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ που έβαλε λουκέτο στο Συνεργατικό Κίνημα το 2012-2013» συμπληρώνει.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ μιλά ακόμα για «υποβάθμιση της δημόσιας υγείας», συνεχίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ξεχνώντας ότι αν υπήρξαν υποβάθμιση και προβλήματα είναι επειδή για μια πενταετία, το ΑΚΕΛ στην Κυβέρνηση δεν μπόρεσε να εφαρμόσει το ΓΕΣΥ. «Για αυτό συσσωρεύτηκαν προβλήματα που πρέπει τώρα να τα λύσει όλα μαζί αυτή η Κυβέρνηση που προχωρά και υλοποιεί το ΓΕΣΥ» λέει.

«Μιλά ακόμα για κρίση στην Παιδεία και αυτό θυμίζει την απολύτως συντηρητική στάση και την αντίδραση του ΑΚΕΛ σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης, διότι το ΑΚΕΛ ήταν αντίθετο με την αξιοκρατική επιλογή των εκπαιδευτικών και προσπάθησε να την εμποδίσει. Διότι το ΑΚΕΛ ήταν αντίθετο και με τον εκσυγχρονισμό των Αναλυτικών Προγραμμάτων και προσπάθησε να τον εμποδίσει. Διότι το ΑΚΕΛ ως η κατ’ εξοχήν συντηρητική δύναμη στην κοινωνία είναι αντίθετο με όποια αλλαγή μπορεί να φέρει τομές και να βελτιώσει τα πράγματα» καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X