ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η ατζέντα της συνάντησης Αναστασιάδη – Σολτς

Το απόγευμα οι συνομιλίες μεταξύ ΠτΔ και Γερμανού Καγκελάριου

ΚΥΠΕ

Το Κυπριακο, η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο αλλά και το μεταναστευτικό αναμένεται να απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, την συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Καγκελάριου της Γερμανίας Όλαφ Σολτς το απόγευμα, στο Βερολίνο.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγιερ, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Βερολίνο.

Πολύ σημαντικές αναμένεται να είναι και οι συνομιλίες που θα έχει το απόγευμα (18:00 ώρα Κύπρου) με τον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής  Δημοκρατίας θα γίνει δεκτός στην Καγκελαρία με στρατιωτικές τιμές.

Ανακοίνωση της Καγκελαρίας αναφέρει πως η ατζέντα της συνομιλίας θα περιλαμβάνει διμερή, ευρωπαϊκά, οικονομικά και ενεργειακά  θέματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, θεωρείται βέβαιο πως θα συζητηθούν το Κυπριακό, η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, αλλά σημαντικό ρόλο θα έχει και το μεταναστευτικό ζήτημα.

Αναμένεται πως στις 19:15 ώρα Κύπρου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Καγκελάριος Σολτς, θα κάνουν δηλώσεις  προς τα ΜΜΕ και θα απαντήσουν σε σχετικές ερωτήσεις.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X