ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γιατί ο Χάρης επιλέγει να παραιτηθεί – Τι απαντά ο ίδιος

Τα όσα δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή» και την συνάδελφο Μαρίνα Οικονομίδου έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών κύριος Χάρης Γεωργιάδης. Λίγες μέρες μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος για την κατάρρευση του Συνεργατισμού και στον απόηχο της δήλωσής του για παραίτηση ο Υπουργός Οικονομικών δίνει τις δικές του απαντήσεις και ξεκαθαρίζει αν η παραίτηση του μεταφράζεται σε ανάληψη πολιτικής ευθύνης.

Σε ερώτηση γιατί επιλέγει να παραιτηθεί στο τέλος του χρόνου, κύριος Χάρης Γεωργιάδης είπε, «Επειδή θα έχω ολοκληρώσει μια μακρά θητεία στο Υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της οποίας θεωρώ πως έχω πετύχει τους βασικούς στόχους που είχα θέσει. Στόχοι οι οποίοι αποτελούσαν βασικές πολιτικές επιδιώξεις της κυβέρνησης που υπηρετώ».

Στο αν η παραίτησή του αποτελεί ανάληψη πολιτικής ευθύνης για τα όσα του καταλογίζει το πόρισμα ο Υπουργός απάντησε, «Όχι. Οι αποφάσεις για τον Συνεργατισμό ήταν αναγκαίες και επωφελείς. Ευθύνη θα αναλάμβανα αν δεν ολοκληρωνόταν η συμφωνία με τον Συνεργατισμό, με τον τρόπο που έχει ολοκληρωθεί. Ευθύνη θα αναλάμβανα εάν σε αυτή την προσπάθεια κάτι πήγαινε στραβά. Όμως καταφέραμε να διαχειριστούμε τις δυσκολίες, να αντιμετωπίσουμε κινδύνους και μια ανεύθυνη φημολογία που είχε αναπτυχθεί και να ολοκληρώσουμε μία διαδικασία που έχει θωρακίσει την οικονομία και το τραπεζικό μας σύστημα. Συνεπώς, η έννοια της ανάληψης ευθύνης σε αυτή την περίπτωση δεν έχει θέση».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X