ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φωτογραφίες από την επίσκεψη Τ/κ δημοσιογράφων στην Αμμόχωστο

Για πρώτη φορά μετά το 1974 - Τους δημοσιογράφους συνόδευσε ο «υπεξ»

Ομάδα Τ/κ δημοσιογράφων, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι σε οργανώσεις στα Κατεχόμενα, εισήλθε την Πέμπτη το πρωί εντός της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων, για πρώτη φορά μετά το 1974.

Την επίσκεψη διοργάνωσε το γραφείο ενημέρωσης του «υπεξ», ενώ τους δημοσιογράφους συνόδευσε ο Κουντρέτ Οζερσάι.

Συρματομπλέγματα, ερειπωμένα σπίτια, σπασμένα τζάμια, εγκαταλελειμμένες επιχειρήσεις αποτυπώνουν την εγκατάλειψη και την φθορά που άφησε πίσω του ο πόλεμος.

O Υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, ο οποίος πραγματοποίησε μονοήμερη επίσκεψη την Τετάρτη στα Κατεχόμενα δήλωσε πως « η απόφαση της κυβέρνησης της ΤΔΒΚ για το ζήτημα του Βαρωσιού είναι ορθή. Την υποστηρίζουμε διότι το Βαρώσι είναι περιοχή της ΤΔΒΚ». Ο Αμντουλχαμίντ Γκιουλ πρόσθεσε το εξής: «Σε αυτό το ζήτημα (στο ζήτημα του Βαρωσιού), υποστηρίζουμε την διαφύλαξη των δικαιωμάτων με βάση το διεθνές δίκαιο και την πρωτοβουλία που είναι υπέρ του Τουρκοκυπριακού λαού».

Η εν λόγω ενέργεια έρχεται δύο μόλις μέρες πριν την κάθοδο της Ειδικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Τζέιν Χολ Λούτ η οποία θα επιχειρήσει για ακόμη μια φορά να επιτύχει συνομολόγηση των όρων αναφοράς πριν από την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο.

Η κα. Λουτ αναμένεται στην Κύπρο το Σάββατο και θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δυο ηγέτες την προσεχή Κυριακή. Αναμφισβήτητα η εν λόγω ενέργεια των κατοχικών αρχών δυναμιτίζει το κλίμα σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη στις προσπάθειες που γίνονται για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Πηγή: kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X