ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φάρατζ: Brexit χωρίς συμφωνία είναι «η μοναδική αποδεκτή συμφωνία»

Προειδοποιεί τον Τζόνσον να μην καθυστερήσει το Brexit

Ένα Brexit χωρίς συμφωνία είναι «η μοναδική αποδεκτή συμφωνία», είπε ο ηγέτης του Κόμματος του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ σε κομματική εκδήλωση το απόγευμα της Τρίτης.

Ο ευρωσκεπτικιστής πολιτικός χαρακτήρισε το backstop για την αποφυγή συνόρων στην Ιρλανδία και τη Συμφωνία Αποχώρησης από την ΕΕ που σύναψε με τους Ευρωπαίους η Τερέζα Μέι ως τη «χειρότερη συμφωνία στην ιστορία».

Προειδοποίησε παράλληλα τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ότι αν εκτροχιάσει την πορεία της χώρας προς την έξοδο από την ΕΕ, το Κόμμα του Brexit θα διεκδικήσει κάθε εκλογική έδρα στις επόμενες εκλογές ως η γνήσια παράταξη υπέρ του Brexit.

Σε περίπτωση, ωστόσο, σημείωσε, που αποδειχθεί ότι ο μοναδικός τρόπος για μία «καθαρή έξοδο» είναι μέσω πρόωρων εκλογών, τότε θα ήταν διατεθειμένος να προσφέρει στον Μπόρις Τζόνσον ένα «σύμφωνο μη επίθεσης», δηλαδή το Κόμμα του Brexit να μην κατεβάσει υποψήφιους σε κρίσιμες έδρες που θα διεκδικούν οι Συντηρητικοί. Προϋπόθεση θα ήταν η δέσμευση του κ. Τζόνσον ότι θα υλοποιούσε αυτή την καθαρή έξοδο από την ΕΕ και θα εξασφάλιζε την «ανεξαρτησία» του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η προοπτική πρόωρων εκλογών ενισχύθηκε κατά την εκτίμηση ορισμένων σχολιαστών σήμερα, μετά από την ανακοίνωση ότι η παρουσίαση της αναθεώρησης του προϋπολογισμού για το τρέχον οικονομικό έτος (που αρχίζει κάθε Απρίλιο στη Βρετανία) και τα επόμενα έτη θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου, κάποιες εβδομάδες νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Παράλληλα, ματαιώθηκε αυριανή ομιλία του υπουργού Οικονομικών Σάτζιντ Τζάβιντ για την εθνική οικονομία.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X