ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ευρωεκλογές - Έτοιμα τα ψηφοδέλτια

Την Τρίτη 21 Μαϊου αναμένεται να κατανεμηθούν σε όλους του Εφόρους

Ολοταχώς προς τις εκλογές της 26ης Μαΐου για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προχωρεί η Υπηρεσία Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών με την ολοκλήρωση σήμερα της εκτύπωσης των ψηφοδελτίων.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρης Δημητρίου, «τα ψηφοδέλτια τυπώθηκαν. Σήμερα ολοκληρώνεται η εκτύπωση τους, ενώ παράλληλα τρέχει το κόψιμο, δίπλωμα και η συσκευασία».

Στα ψηφοδέλτια παρουσιάζονται με βάση την αλφαβητική σειρά τα κόμματα, συνασπισμός κομμάτων και οι τρεις συνδυασμοί ανεξαρτήτων πάλι με αλφαβητική σειρά.

Τα ψηφοδέλτια, είπε ο κ. Δημητρίου, θα παραληφθούν την Τρίτη, 21 Μαΐου, και θα κατανεμηθούν σε όλους τους Εφόρους.

Σε σχέση με τον αριθμό των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, ο κ. Δημητρίου είπε ότι ο ακριβής αριθμός θα δοθεί τη Δευτέρα, 13 Μαΐου, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή πληροφοριών με άλλα κράτη μέλη.

Η Υπηρεσία Εκλογών ασχολείται τώρα με τα εκλογικά κέντρα, ανταλλαγή πληροφοριών με άλλα κράτη μέλη και με την προετοιμασία των μηχανογραφικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, τα αποτελέσματα των εκλογών θα κοινοποιηθούν η ώρα 12 τα μεσάνυχτα της 26ης Μαΐου, όταν θα κλείσουν οι κάλπες σε όλα τα κράτη μέλη.

Η καταμέτρηση θα γίνει στα εκλογικά κέντρα.

Οσον αφορά την δαπάνη των εκλογών για την Κύπρο, ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 3,5 εκ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X