ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ερτουγρούλογλου:Η ομοσπονδία δεν ήταν ποτέ ένας δυνατός στόχος

Επεσήμανε πως δεν είναι δυνατόν να μην εκπλήσσεται κανείς με αυτούς που έχουν εμμονή, κατά την έκφρασή του, με ένα φανταστικό στόχο που έχει μηδενική πιθανότητα υλοποίησης

"Το γεγονός ότι η ομοσπονδία είναι νεκρή δεν εξαλείφεται με το να λέμε ότι η ομοσπονδία δεν είναι νεκρή", ανέφερε ο "υπουργός εξωτερικών" του ψευδοκράτους, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, σε γραπτή του δήλωση, σημειώνοντας πως η ομοσπονδία δεν ήταν ποτέ ένας δυνατός στόχος.

Επεσήμανε πως δεν είναι δυνατόν να μην εκπλήσσεται κανείς με αυτούς που έχουν εμμονή, κατά την έκφρασή του, με ένα φανταστικό στόχο που έχει μηδενική πιθανότητα υλοποίησης, και που αντιδικούν με αυτούς που υπερασπίζονται "την κυριαρχία και την κυριαρχική ισότητα του λαού και του κράτους τους".

"Κατ` ακρίβεια η ομοσπονδία δεν επέζησε ποτέ στη διαπραγματευτική διαδικασία για το Κυπριακό. Γιατί τότε να συζητούμε εάν έχει πεθάνει ή όχι; ", ανέφερε.

Σημείωσε πως η ομοσπονδία δεν ήταν ποτέ ένας δυνατός στόχος και "οι Ελληνοκύπριοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια ενιαία δομή υπό ελληνοκυπριακή κυριαρχία και εμείς, προκειμένου να το αποτρέψουμε αυτό, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μια `συνομοσπονδία` που είναι συνεταιρισμός δυο κυρίαρχων ίσων μερών".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση