ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ερντογάν: Μοίραζε τσάι και παιχνίδια καθ' οδόν προς την κατεχόμενη Λευκωσία

Ενθουσιώδους υποδοχής έτυχε ο Τούρκος Πρόεδρος

ΚΥΠΕ

Ενθουσιώδους υποδοχής έτυχε κατά την άφιξή του την Δευτέρα στα κατεχόμενα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν, ο οποίος έφτασε χθες στις 15.20 στο παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου για να συμμετάσχει στους εορτασμούς για την 47η επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Σύμφωνα με την «Χαλκίν Σεσί», τον Έρντογαν συνοδεύουν, εκτός από τη σύζυγό του Εμινέ, ο Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών πόρων Φατίχ Ντονμέζ, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Νουρί Έρσοϊ, η Υπουργός Οικογενειακών και Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ντεριά Γιανίκ και ο Επικεφαλής Επικοινωνίας, Φαχρεττίν Αλτούν, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Ο Έρντογαν μετέβηκε από την Τύμπου στην κατεχόμενη Λευκωσία με λεωφορείο, συνοδευόμενος από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ και κατά τη διάρκεια της διαδρομής ήταν όρθιος, χαιρετούσε τον «λαό» και μοίραζε παιχνίδια και τσάι.

Κατά την προσέλευσή του στη «βουλή», τον Έρντογαν υποδέχτηκε ο πρόεδρος του «σώματος», Οντέρ Σεννάρογλου και ο πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Μουσταφά Σέντοπ.

Μέλη πολιτικών κομμάτων και «πολίτες» που ήταν συγκεντρωμένοι μπροστά στη «βουλή» κρατούσαν πανό που έγραφαν «καλωσορίσατε», «Έρντογαν ο πορθητής του Βαρωσιού», «Παγκόσμιος ηγέτης Έρντογαν», «Δύο κράτη, ένα έθνος, μια καρδιά», «Χέρι με χέρι με τη μητέρα πατρίδα» και «Είμαστε εδώ για εγγύηση στους φίλους».

Μετά την ομιλία του στη «βουλή», ο Τούρκος Πρόεδρος συμμετείχε σε «συνάντηση με νέους» στο Μπουγιούκ Χαν στην κατεχόμενη Λευκωσία και αργότερα επισκέφτηκε το σπίτι του ιδρυτή του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης των γκρίζων λύκων, Αλπασλάν Τουρκές, το οποίο μετατράπηκε σε μουσείο.

Το βράδυ παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ζεύγους Έρντογαν το ζεύγος Τατάρ.

Η «Αβρούπα» γράφει σήμερα ότι ο Τούρκος Πρόεδρος δεν πήγε στο γήπεδο όπου αναμενόταν να δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα αγώνα ανάμεσα σε παλαίμαχους ποδοσφαιριστές και «υπουργούς». Οι εξέδρες του σταδίου ήταν γεμάτες με στρατιώτες, οι περισσότεροι από τους οποίους έφεραν πολιτική περιβολή, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X