ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επιμένει ο Αβέρωφ σε αυτοδιάλυση της Βουλής - Ψάχνει ακόμα δέκα ψήφους

«Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα»

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου επιμένει σε αυτοδιάλυση της Βουλής και να οδηγηθούμε σε εκλογές.

Αυτούσιες οι δηλώσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ:

Τους τελευταίους δύο μήνες γίνεται μία οξεία αντιπαράθεση για τα αίτια, τα αιτιατά και τις ευθύνες για την κατάρρευση του Συνεργατισμού. Την ίδια ώρα έχουμε μία τρίτη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την έδρα της Λεμεσού. Το είπα πολλές φορές θα το επαναλάβω. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Είναι άξιο απορίας πως στην Κύπρο το κυβερνών κόμμα προκαλεί να πάμε σε εκλογές και το αρνείται η αντιπολίτευση. Ας πάμε στον κυρίαρχο λαό να κρίνει και ποιος ευθύνεται για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, αλλά να δώσουμε διέξοδο στο να μην είναι το Κοινοβούλιο της Κύπρου το Κοινοβούλιο που παραμένει λειψό ανά το παγκόσμιο.

Και αφού όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης θεωρούν ότι η ευθύνη είναι στον Δημοκρατικό Συναγερμό τι έχουν να φοβηθούν; Ας πάνε στον λαό να τους δικαιώσουν οι πολίτες.

Ένα θα σας πω. Έχουμε 18 ψήφους του Δημοκρατικού Συναγερμού δεδομένους για να αυτοδιαλυθεί η Βουλή και παράλληλα με τις Ευρωεκλογές να έχουμε και Βουλευτικές εκλογές. Χρειαζόμαστε ακόμα 10 ψήφους. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.
Κύριε Πρόεδρε πως τα σχολιάζουν αυτά; Είναι εφικτό.

Βεβαίως είναι εφικτό. Το άρθρο 67 του Συντάγματος είναι ξεκάθαρο. Με τη σύμφωνή γνώμη 28 βουλευτών, γιατί είμαστε 55, διαλύεται η Βουλή και μπορούμε να κάνουμε εκλογές σε 20, 30, 40 μέρες. Εγώ προτείνω να αυτοδιαλυθεί η Βουλή και στις 26 Μαΐου παράλληλα με τις Ευρωεκλογές να γίνουν και Βουλευτικές εκλογές.

Και να στείλουμε και ένα μήνυμα στους πολίτες. Ότι εμείς οι Βουλευτές δεν είμαστε «γαντζωμένοι» στις θέσεις μας. Είναι δυνατόν πολιτικό κόμμα και πολιτευτής να φοβάται τη λαϊκή ετυμηγορία και να κάνουμε τους μάγκες μέσα από τα μικρόφωνα για να επιρρίπτουμε ο ένας ευθύνες στον άλλο. Όλοι φταίνε εκτός από τον εαυτό μας. Ας βάλουμε τους εαυτούς μας όλοι προς κρίση στον κυρίαρχο λαό. Τι φοβούνται;
Λευκωσία, 13 Απριλίου 2019

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X