ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εντατικό το πρόγραμμα του Δένδια στη Νέα Υόρκη – «Βλέπει» Νίκο Χριστοδουλίδη

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Έλληνα ΥΠΕΞ

ΚΥΠΕ

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται από σήμερα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας προκειμένου να συμμετάσχει στην εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στη Νέα Υόρκη ο κ. Δένδιας θα έχει σειρά διμερών και πολυμερών συναντήσεων ενώ από την Πέμπτη θα συμμετέχει στις συναντήσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού. Στις σημερινές συναντήσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών περιλαμβάνεται και διμερής επαφή με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη. Παράλληλα, την Πέμπτη θα υπάρξει τριμερής συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές χαρακτήρισαν το πρόγραμμα των διμερών και πολυμερών συναντήσεων του κ. Δένδια «εντατικό». Επίσης, σημείωσαν τις επαφές με παραδοσιακούς συμμάχους και εταίρους, καθώς και άνοιγμα προς χώρες υποσαχάριας Αφρικής και Λατινικής Αμερικής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια διαμορφώνεται, μέχρι στιγμής, ως ακολούθως: Τη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γκάμπια, Mamadou Tangara, τον Υπουργό Εξωτερικών της Κόστα Ρίκα, Rodolfo Solano Quirós, τoν Υπουργό Εξωτερικών της Γκαμπόν, Pacôme Moubelet Boubeya και τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Επόισης θα συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, ο κ. Δένδιας θα συμμετέχει στην Έναρξη της Γενικής Συζήτησης 76ης Γενικής Συνέλευσης ΗΕ με την ομιλία του ΓΓΗΕ, του Προέδρου ΓΣΗΕ και των Προέδρων της Βραζιλίας και των ΗΠΑ. Θα χαιρετίσει την παρουσίαση Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας, με τηλεδιάσκεψη και θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλγερίας, Ramtane Lamamra. Επίσης θα συμμετέχει σε εκδήλωση υψηλού επιπέδου για το Αφγανιστάν και ιδίως για την προστασία γυναικών και κοριτσιών με πρωτοβουλία της Αυστρίας, με συμμετοχή του Καγκελαρίου της Αυστρίας, του Πρωθυπουργού της Δανίας και των ΥΠΕΞ του Καζακστάν, του Κατάρ, του Τατζικιστάν και του Ύπατου Αρμοστή ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Επίσης θα συναντήσει τον Υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Faisal bin Farhan Al-Saud.

Ττην Τετάρτημ 22 Σεπτεμβρίου, θα συμμετάσχει στην 10η Υπουργική Συνάντηση Κοινότητας Δημοκρατιών με πρωτοβουλία της Ρουμανίας, θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κιργιζίας, Ruslan Kazakbaev, τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρουάντα, Vincent Biruta, τον Υπουργό Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των ΗΑΕ, Sultan Al Jaber, τον την Υπουργό Εξωτερικών των Παναμά, Erika Mouynes και τον Υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας, Ararat Mirzoyan.

Την Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, θα συμμετάσχει σε Υπουργική Συνάντηση της Συμμαχίας για Πολυμέρεια με πρωτοβουλία της Γαλλίας και της Γερμανίας, με τηλεδιάσκεψη, θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι και θα έχει τριμερή συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι.

Την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλλάδας θα συμμετάσχει στην ολομέλεια 76ης ΓΣ ΟΗΕ κατά την οποία θα εκφωνήσει την ομιλία του ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης. Θα έχει επίσης τετραμερή συνάντηση με τους Υπουργούς Εξωτερικών του Ισραήλ και της Κύπρου, καθώς και την ΥΦΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ. Ακόμη θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γκάνας, Shirley Ayorkor Botchwey, την Υπουργό Εξωτερικών της Κένυας, Raychelle Omamo, την Υπουργό Εξωτερικών του Σουδάν, Mariam Alsadig Al Sedeeg Al Mahadi, τον Υπουργό Εξωτερικών των Φιλιππίνων, Teodoro L. Locsin Jr., συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών του Μεξικού, Marcelo Ebrard Casaubón.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X