ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ακιντζί και «υπουργός υγείας» μαλώνουν δημόσια για κορωνοϊό

«Μας υποτιμάς»

Ως υποτίμηση θεώρησε ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί το ότι ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί σχολίασε δημοσίως τα στοιχεία της επιδημιολογικής έκθεσης που του στάληκαν και όχι προς το «υπουργείο υγείας».

Σε δική του γραπτή απάντηση στην χθεσινή γραπτή δήλωση του κ. Ακιντζί, ο κ. Πιλλί αναφέρει ότι περίμεναν τα σχόλια του Τ/κ ηγέτη στο «υπουργείο» και όχι μέσω του Τύπου. Τον λύπησε, γράφει ο κ. Πιλλί, το ότι έγιναν υποτιμητικές δηλώσεις από τον Τ/κ ηγέτη για ένα «θεσμό» του δικού του «κράτους».

Ενώ, συνέχισε, στον αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό έφτασαν στο σημείο να θεωρούνται παράδειγμα διεθνώς για την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας, «πιστεύουμε ότι έχουμε ανάγκη από βήματα που θα προστατεύσουν και θα κρατήσουν στο προσκήνιο την υγεία και όχι να κάνουμε πολιτική και λαϊκισμό, αποζητώντας οφέλη».

Στο «υπουργείο υγείας», ανέφερε, έχουν προτεραιότητα την δημόσια υγεία και τις υπηρεσίες υγείας που θα προστατεύσουν τον κόσμο. Ενώ η κατάσταση είναι τέτοια, έχει πολύ νόημα ο «θεσμός της προεδρίας» - όπως έγραψε – να κάνει υποτιμητικές δηλώσεις για έναν «θεσμό του κράτους», τόσο έναντι της ε/κ πλευράς, όσο και διεθνώς.

Παρ' αυτά, ο κ. Πιλλί δηλώνει ότι παραμένει πρόθυμος για συνεργασία λέγοντας προς τον κ. Ακιντζί «για μια ακόμη φορά μας θυμίσατε ότι η υγεία είναι πάνω από την πολιτική. Όποιος εργαλειοποιεί την υγεία για την πολιτική, θα μείνει από κάτω (δεν θα του βγει σε καλό)».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X