ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ενοχλημένος ο ΥΠΟΙΚ: «Κάπου πρέπει να έχει λογική»

Τα έβαλε με την αντιπολίτευση

Κάπου η αντιπολίτευση πρέπει να έχει κοινή λογική, σχολίασε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης περιγράφοντας με αυτό τον τρόπο την κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά στις διεργασίες για το νομοσχέδιο των κρατικών εγγυήσεων σε επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζομένους.

«Το ΑΚΕΛ κατηγορεί το ΥΠΟΙΚ ότι έστειλε το αναθεωρημένο ν/σ στην Επ. Οικονομικών στις 3.47μμ, πολύ αργά. Οι τελευταίες προτάσεις του ΑΚΕΛ στάλθηκαν στο ΥΠΟΙΚ στις 1.31, τα αλλά κόμματα λίγο πιο πριν! Κάπου η αντιπολίτευση πρέπει να έχει και λογική», ανέφερε ο κ. Πετρίδης σε ανάρτησή του στο Twitter πριν από λίγο.

Μετά τη χθεσινή συνεδρία της, στην οποία δεν φάνηκε να επιτυγχάνεται συναίνεση μεταξύ κυβέρνησης και κομμάτων επί του κειμένου του νομοσχεδίου για τις κρατικές εγγυήσεις, η κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο το απόγευμα, προκειμένου για να συζητήσει τις τροπολογίες, που κατέθεσαν ή θα καταθέσουν τα κόμματα επί του νομοσχεδίου.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, στο ΥΠΟΙΚ φαίνεται να εξετάζεται και εναλλακτικό σενάριο στη βάση άλλων μέτρων ενίσχυσης της ρευστότητας, που να είναι συμβατά με το προσωρινό πλαίσιο που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις κρατικές ενισχύσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε περίπτωση που δεν εγκριθεί το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί, ή ψηφιστεί με δραστικές αλλαγές αυτό θα οδηγεί την κυβέρνηση να το αποσύρει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X