ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Eνημέρωσε τα μέλη της διαπραγματευτικής ενόψει Πενταμερούς ο Πρόεδρος

Έγινε πλήρης ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν το Κυπριακό, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ενημέρωσε τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας για το Κυπριακό ότι θα αξιοποιηθούν στην πορεία διαπραγμάτευσης για το Κυπριακό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, μετά τη σύσκεψη που είχε την Πέμπτη το βράδυ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση με τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας τα οποία ενημέρωσε για τις εξελίξεις καθόσον αφορά τη σύγκληση της άτυπης πενταμερούς, τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τις επαφές τις οποίες είχε», είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Κούσιος. «Έγινε πλήρης ενημέρωση της διαπραγματευτικής ομάδας για όλα τα θέματα που αφορούν το Κυπριακό», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, ο κ. Κούσιος είπε πως πρόκειται για τη διαπραγματευτική ομάδα η οποία βρισκόταν στο Κραν Μοντανά και πως στη σύσκεψη συμμετείχε και ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Σημείωσε ακόμη πως «έχει δημιουργηθεί και μια ομάδα ακαδημαϊκών, νομικών, που θα συμβουλεύει τον Πρόεδρο, τον διαπραγματευτή και τη διαπραγματευτική ομάδα για συγκεκριμένα νομικά θέματα τα οποία εγείρονται».

Ερωτηθείς αν η διαπραγματευτική ομάδα θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στην άτυπη διάσκεψη, ο κ. Κούσιος είπε πως δεν έχει αποφασίσει ο Πρόεδρος αν θα χρειαστεί να είναι παρόντα τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας.

«Αλλά εφόσον δεν γίνει διαπραγμάτευση πιθανόν να μην χρειαστεί», ανέφερε.

Κληθείς να πει αν έχουν καθοριστεί και άλλες συσκέψεις, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε πως «αυτό θα γίνει ανάλογα με τις ανάγκες οι οποίες προκύπτουν. Ακόμη δεν έχουμε καν ημερομηνία για την πενταμερή», πρόσθεσε.

ΚΥΠΕ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X