ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρώην Σύμβουλος του ΠτΔ πήγε στο εξοχικό με το υπηρεσιακό

Όσα «έβγαλε» η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Προεδρικό

Από την εκτόξευση του προϋπολογισμού για «Συνέδρια, Σεμινάρια στο εξωτερικό» κατά περίπου τέσσερις φορές, μέχρι και την χρήση λιμουζίνας από πρώην Σύμβουλο του Προέδρου για διακοπές, παρατίθενται στην έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Προεδρικό Μέγαρο. Στα πιο πάνω προστίθενται η αγορά υπηρεσιών και αεροπορικών εισιτηρίων, χωρίς την προκήρυξη προσφορών, καθώς και η μη συμμόρφωση με τις διατάξεις ελέγχου του χρόνου προσέλευσης των υπαλλήλων στην εργασία και αποχώρησης τους από αυτήν.

Η έκθεση με τίτλο «Έλεγχος Προεδρίας και Προεδρικού Μεγάρου», στην ενότητα «Σημαντικότερα Ευρήματα», παραθέτει τα εξής:

• Μη ύπαρξη Κανονισμών αναφορικά με τους Συμβούλους/Συνεργάτες στην Προεδρία και τους Επιτρόπους.
• Σε κάποιες περιπτώσεις αποσπάσεων στην Προεδρία για εκτέλεση ειδικών καθηκόντων, οι Λειτουργοί μετακινούνται και απασχολούνται στην Προεδρία πριν από την έγκριση της απόσπασης τους από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας/ Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.
• Αγορά υπηρεσιών από 3 άτομα χωρίς την προκήρυξη προσφορών και χωρίς να συναφθούν συμβάσεις.
• Η πρόνοια στον Προϋπολογισμό για το Κονδύλι «Συνέδρια, Σεμινάρια στο εξωτερικό» ήταν ύψους €252.000 και με έγκριση συμπληρωματικών πιστώσεων εκτοξεύτηκε στο €1.000.429 για το 2017 (€454.166 το 2016).
• Αγορά αεροπορικών εισιτηρίων χωρίς να ζητούνται προσφορές από διάφορα ταξιδιωτικά πρακτορεία.
• Ελλιπής ενημέρωση των Βιβλίων κίνησης οχημάτων.
• Χρήση υπηρεσιακού οχήματος για προσωπικούς σκοπούς από συγκεκριμένο πρόσωπο.
• Μη συμμόρφωση με τις διατάξεις ελέγχου του χρόνου προσέλευσης των υπαλλήλων στην εργασία και αποχώρησης τους από αυτήν.
• Μη ετοιμασία Κεντρικού Μητρώου Κινητής Περιουσίας, ΓΕΝ 55
• Μη υποβολή πιστοποιητικού φυσικής καταμέτρησης στη Γενική Λογίστρια, με κοινοποίηση στην Υπηρεσία μας (Κανονισμός Αποθηκών αρ. 110).
• Μη ασφαλής φύλαξη έργων τέχνης.

Παρκαρισμένο στο εξοχικό το υπηρεσιακό

Στην έκθεση σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι στις 11.1.2019 ο Σύμβουλος ζήτησε από τον Λειτουργό που διεξήγαγε τον έλεγχο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας συνάντηση στην οποία τον ενημέρωσε ότι κατά τη διάρκεια της άδειάς του, μπορούσε να κληθεί να συμμετάσχει σε διάφορες εκδηλώσεις (κηδείες, επετείους, μνημόσυνα κ.λπ.). Τον ενημέρωσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών του τον Αύγουστο του 2017, μετέβηκε το Σάββατο 19.8.2017, στο Παραλίμνι, όπου διανυκτέρευσε στην οικία του για να παραστεί την Κυριακή 20.8.2017 σε μνημόσυνο στην Δερύνεια, και επέστρεψε το όχημα στη Λευκωσία στις 23.8.2017. Του ανέφερε επίσης ότι κατά τη διάρκεια των διακοπών του το υπηρεσιακό όχημα ήταν σταθμευμένο στο εξοχικό του στο Παραλίμνι και δεν το χρησιμοποιούσε.

Σε σχέση με τις μετακινήσεις του ενημέρωνε την ιδιαιτέρα του, η οποία ενημέρωνε το Βιβλίο Κίνησης του Οχήματος. Σημείωσε ωστόσο ότι οι πιο πάνω καταχωρίσεις δεν έχουν συμπληρωθεί ορθά (δεν έκαμε χρήση του οχήματος στις συγκεκριμένες ημερομηνίες) και ότι έχει λάβει συγκεκριμένα μέτρα για αποφυγή παρόμοιων λαθών στο μέλλον.

Βρείτε ολόκληρη την έκθεση ΕΔΩ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση