ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έκκληση Κυβέρνησης σε εκπαιδευτικές οργανώσεις για διάλογο

«Ο Υπουργός Παιδείας θα καλέσει τις εκπαιδευτικές οργανώσεις»

Η Κυβέρνηση, επαναβεβαιώνει, μέσω του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, τη διάθεσή της για διάλογο με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, στη βάση του διαλόγου που αποφασίστηκε στις 27 Ιουλίου δήλωσε, σήμερα, Δευτέρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, μετά από σύσκεψη εργασίας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στην προεδρική εξοχική κατοικία στο Τρόοδος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, κατά τη σύσκεψη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έτυχε ενδελεχούς ενημέρωσης από τον Υπουργό Παιδείας «για όλες τις εξελίξεις, για το πώς έχουν τα πράγματα».

Παρών στη σύσκεψη εργασίας ήταν και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος μετά την ολοκλήρωσή της δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «έχει συμφωνηθεί όπως τις επόμενες μέρες ο Υπουργός Παιδείας θα καλέσει ξανά τις εκπαιδευτικές οργανώσεις με ένα πλήρως τεκμηριωμένο τρόπο, μέσα από ένα σχετικό έγγραφο τεκμηρίωσης για το διάλογο που αποφασίσαμε να έχουμε από τις 27 Ιουλίου».

Διαβάστε επίσης Παιδεία: «Κάτι σκέφτεται» ο Νίκαρος...

Όπως είπε ο Εκπρόσωπος, «η Κυβέρνηση είναι ανοικτή στον διάλογο τόσο για τις συγκεκριμένες αποφάσεις εξορθολογισμού που έχουν ληφθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο όσο και για το υπόλοιπο σύστημα των απαλλαγών, με στόχο να συζητηθούν όλα τα θέματα για το δημόσιο σχολείο και να πάρουμε όσο γίνεται περισσότερο συναινετικά τις αποφάσεις».

«Ο Υπουργός Παιδείας θα καλέσει τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, θα συνεχιστεί και ο διάλογος με τους οργανωμένους γονείς, και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να δώσουμε τις λύσεις που θα είναι προς όφελος και του σχολείου, δηλαδή των εκπαιδευτικών και των παιδιών, ευρύτερα της κοινωνίας και για την καλύτερη χρήση του δημοσίου χρήματος με αντίκρισμα τα εκπαιδευτικά αποτελέσματα που χρειάζεται η Κύπρος», είπε ο κ. Προδρόμου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «η Κυβέρνηση επιμένει στον διάλογο και ο Υπουργός Παιδείας θα απευθύνει μια ύστατη έκκληση, μέσα από ένα τεκμηριωμένο τρόπο για όλα τα θέματα που αντιμετωπίζονται αυτή τη στιγμή, και θέλουμε να ελπίζουμε ότι όπως συμφωνήθηκε στις 27 Ιουλίου, ο διάλογος αυτός θα γίνει εποικοδομητικά».

Πρόσθεσε ότι «η Κυβέρνηση έχει προτάσεις και το Υπουργείο Παιδείας έχει αναπτύξει λεπτομερείς θέσεις για όλα τα θέματα, για να γίνει όμως αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει διάλογος».

Ερωτηθείς αν θα αποσυρθούν κάποιες από τις τέσσερις προτάσεις, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου έχουν ληφθεί και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις το γνωρίζουν».

Ανέφερε ότι «λήφθηκε απόφαση στις 27 Ιουλίου για να γίνει διάλογος για εξορθολογισμό του συστήματος απαλλαγών και η ‘πόρτα’ του διαλόγου είναι ανοικτή με το Υπουργείο Παιδείας να έχει θέσεις, ιδέες, προτάσεις για όλα τα ζητήματα».

Καταλήγοντας ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «ελπίζουμε, όπως συμφωνήθηκε στις 27 Ιουλίου με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, να είμαστε όλοι στον διάλογο, δηλαδή οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, η Κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και οι οργανωμένοι γονείς, τόσο για τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί όσο και για αποφάσεις που πρέπει περαιτέρω να ληφθούν».

Σε σύντομη δήλωσή του ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι «οι ‘πόρτες’ του διαλόγου παραμένουν ανοικτές και ευελπιστώ ότι θα έχουμε σύντομα συνάντηση και πάλι με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X