ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

EΔΕΚ: «Το CoronaPass είναι ένα ακόμη αψυχολόγητο μέτρο»

Η ΕΔΕΚ υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συζητηθεί μετά την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού προγράμματος

Το CoronaPass όμως είναι ένα ακόμη αψυχολόγητο μέτρο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ, θέτοντας ερωτήματα και υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συζητηθεί μετά την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού προγράμματος. 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, την προστασία της υγείας των πολιτών και την αποσυμφόρηση του υγειονομικού συστήματος, είναι δεδομένο.

Το CoronaPass όμως είναι ένα ακόμη αψυχολόγητο μέτρο το οποίο λήφθηκε χωρίς να υπολογιστούν οι συνέπειες, ενώ την ίδια στιγμή προκύπτουν συγκεκριμένα ερωτήματα:

Μέχρι στιγμής η πολιτεία δεν έχει φροντίσει να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού. Γιατί λοιπόν το 70% των πολιτών πρέπει να βρίσκεται σε δυσμενή θέση;

Η περαιτέρω κατάχρηση των διαγνωστικών τεστ (pcr, rapid test) ποιους θα βοηθήσει; Εάν το κόστος των διαγνωστικών τεστ θα το χρεώνεται ο πολίτης για να μην συνωστίζεται στις ουρές αναμονής, τότε θα επιβαρύνεται η οικονομική του κατάσταση.

Εάν θα το πληρώνει το κράτος, τότε θα επιβαρύνεται ο φορολογούμενος πολίτης. Άρα οι μόνοι που θα κερδίζουν θα είναι οι εταιρείες εισαγωγείς των διαγνωστικών τεστ.

Ένα τέτοιο μέτρο (CoronaPass) ενδεχομένως να μπορούσε να συζητηθεί μετά την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού προγράμματος που θα καλύψει το σύνολο του πληθυσμού και στη βάση των δεδομένων που θα υπάρχουν εκείνη την στιγμή εάν και εφόσον θα εξακολουθεί να απαιτείται.

Για ακόμα μία φορά επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας για επιτάχυνση και άμεση ολοκλήρωση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση