ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΔΗΣΥ: Με μόνο 6 λέξεις απαντά στον Χριστόφια

Η τόσο λακωνική... ανακοίνωση

Το σίριαλ με την κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον ΔΗΣΥ και στο ΑΚΕΛ, με αφορμή τον αριθμό των παιδεραστών που έλαβαν προεδρική χάρη επί διακυβέρνησης Χριστόφια και Αναστασιάδη, φαίνεται πως έχει ξεφύγει, πια.

Με ανακοίνωσή του την Παρασκευή, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, είχε εκδόσει ανακοίνωση-απάντηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου, χαρακτηρίζοντας ως «ντροπή» την κατάργηση κάθε δεοντολογίας και σεβασμού, εκ μέρους της Κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Διαβάστε, επίσης: Δ. Χριστόφιας: «Η Κυβέρνηση έχει αναγάγει τη φτηνή προπαγάνδα σε επιστήμη»

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή του ο κ. Χριστόφιας αναφέρει ότι η νυν Κυβέρνηση «έχει αναγάγει τη φτηνή προπαγάνδα σε επιστήμη» και προσθέτει: «αντί για δύο λέξεις απολογίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου, επιχείρησε, χθες Πέμπτη, να φορτώσει τις ευθύνες και πάλι στον Δ. Χριστόφια, επειδή ο κ. Αναστασιάδης έδωσε προεδρική χάρη σε παιδεραστή για να αποφυλακιστεί».

«Σε κάθε περίπτωση από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής μας, είχαμε δώσει συγκεκριμένες οδηγίες όπως η απονομή προεδρικής χάρης βασίζεται σε ξεκάθαρα κριτήρια, τα οποία απέκλειαν όσους είχαν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα, φόνους και εμπορία ναρκωτικών».

Η λακωνική απάντηση ΔΗΣΥ

Διά του Εκπροσώπου Τύπου του, Δημήτρη Δημητρίου, ο ΔΗΣΥ απάντησε με μια ανακοίνωση μόλις έξι λέξεων:

«Ποιος είπε ντροπή. Ο Δημήτρης Χριστόφιας.» 

Όταν ο Ιωνάς κατηγόρησε την Κυβέρνηση Χριστόφια

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας, το απόγευμα της Πέμπτης, στις καταγγελίες της βουλευτού του ΑΚΕΛ, Ειρήνης Χαραλαμπίδου, ανέφερε τα εξής, επιστρέφοντας τα πυρά:

Διαβάστε, επίσης: Ο Ιωνάς απαντά στην Ειρήνη - Το 2008 δόθηκε προεδρική χάρη σε 22 παιδεραστές

«Πρέπει να τονίσω ότι, εν αντιθέσει με το παρελθόν, η απονομή χάριτος από το Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη δεν δόθηκε σε όλους ανεξαιρέτως αλλά με βάση τα κριτήρια που καθορίστηκαν για πρώτη φορά αφού διαπιστώθηκαν οι αδυναμίες του συστήματος που εφαρμόζονταν. Συγκεκριμένα το 2008, στη βάση του καταλόγου που τότε ετοιμάστηκε, απονεμήθηκε προεδρική χάρη μεταξύ άλλων και σε 22 άτομα που είχαν καταδικαστεί για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος ανηλίκων, περιλαμβανομένων περιπτώσεων αιμομιξίας, βιασμού και διαφθοράς παιδιών – ανηλίκων τόσο άνω όσο και κάτω των 13 ετών.»

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X