ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτοδιάλυση, Βουλευτικές και... ο «διάβολος» με το «λιβάνι» (Vid)

Η νέα ανακοίνωση του ΔΗΣΥ και η αντεπίθεση του ΑΚΕΛ

Με νέα ανακοίνωση επανήλθε ο ΔΗΣΥ, διά στόματος του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Δημήτρη Δημητρίου, ο οποίος επέκρινε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την έντονη αντίδρασή τους στην πρόταση του Αβέρωφ Νεοφύτου για αυτοδιάλυση της Βουλής και πρόωρες βουλευτικές εκλογές, παράλληλα με τις Ευρωεκλογές του Μαΐου.

Όπως είπε ο κ. Δημητρίου, η πρόταση του ΔΗΣΥ είναι συνταγματικά συγχρονισμένη, ενώ την χαρακτηρίζει ως τον καλύτερο τρόπο για να κριθούν όλες οι πολιτικές παρατάξεις άμεσα.

Αυτούσια η ανακοίνωση και το βίντεο της δήλωσης:

«Η πρότασή μας για αυτοδιάλυση της βουλής και διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στις 26 Μαΐου μαζί με τις ευρωεκλογές είναι και δεδομένη και συνταγματικά συγχρονισμένη. Εμείς όταν λέμε κάτι το εννοούμε. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να κριθούμε όλοι, άμεσα και αμέσως, από τους πολίτες, από την κοινωνία. Με αυτό τον τρόπο, ο κάθε ένας από μας, η κάθε πολιτική παράταξη, το κάθε κόμμα, θα αντικατοπτρίσει στην κάλπη τα πολιτικά του επιχειρήματα και τις θέσεις του. Και ο κάθε ένας θα πάψει να ζητά από όλους τους άλλους, πλην του εαυτού του, να αναλάβει ευθύνες.

Εμείς στον Δημοκρατικό Συναγερμό δεν παίζουμε κανένα θέατρο. Εννοούμε κάθε λέξη που λέμε. Και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Ζητάμε βουλευτικές εκλογές. Ζητήσαμε και πριν δύο και πριν ένα χρόνο για την έδρα της Λεμεσού. Μετά την πρώτη και μετά τη δεύτερη απόφαση του δικαστηρίου. Και τότε εννοούσαμε κάθε λέξη που λέγαμε. Το ίδιο κάνουμε και σήμερα. Μάλλον κάποιοι άλλοι φοβούνται τις εκλογές. Και κάποιοι άλλοι παίζουν θέατρο. Κάποιοι φοβούνται τις εκλογές όπως φοβάται ο διάβολος το λιβάνι».

Στην αντεπίθεση το ΑΚΕΛ

Στην θέση του ότι πρόκειται περί θεάτρου εκ μέρους του ΔΗΣΥ, επιμένει το ΑΚΕΛ, με σημερινή του ανακοίνωση, σε σχέση με το θέμα. Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης αναφέρει ότι, μετά το πόρισμα, ο κ. Νεοφύτου έπρεπε να ζητήσει την παραίτηση της Κυβέρνησης ή του Υπουργού Οικονομικών, παρά να ζητά αυτοδιάλυση της Βουλής, χαρακτηρίζοντας την κίνησή του «πυροτέχνημα».

Η ανακοίνωση:

«H πρόταση αυτή του κ. Νεοφύτου στερείται σοβαρότητας. Πρόκειται για έναν ακόμα πολιτικό θεατρινισμό. Την ώρα που η Βουλή αποφάσιζε, με εξαίρεση τον ΔΗΣΥ και το ΕΛΑΜ, ένα ψήφισμα καταπέλτη που απέδιδε ασήκωτες ευθύνες στην κυβέρνηση και τον Υπουργό Οικονομικών, αντί ο κ. Νεοφύτου να ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης ή του Υπουργού Οικονομικών ζήτησε την αυτοδιάλυση της βουλής, με έναν τρόπο που θυμίζει περισσότερο πυροτέχνημα παρά οτιδήποτε άλλο. Πρόκειται για ενέργειες που ζημιώνουν την πολιτική ζωή του τόπου και αυτό που θέλω να υπογραμμίσω είναι ότι ο κ. Νεοφύτου έχει επιλογή: να καλέσει την κυβέρνηση του να παραιτηθεί και μετά να έρθει να κουβεντιάσουμε.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του ΠτΔ:

Σε ό,τι αφορά τις απαξιωτικές αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις δανεικές ψήφους των τουρκοκυπρίων, αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι ο Πρόεδρος θα πρέπει να σταματήσει να δαιμονοποιεί τη συμμετοχή των τουρκοκυπρίων στις Ευρωπαϊκές Εκλογές. Δυστυχώς, ο κ. Αναστασιάδης κινείται με βήματα σταθερά ώστε να παρουσιάζεται ως κοινοτάρχης παρά ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και θα λέγαμε ότι, όντως, κάποιοι βάζουν όχι μόνο το κόμμα, αλλά και τον εαυτό τους πάνω από τα συμφέροντα του τόπου και του λαού.».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση