ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δηλώσεις ικανοποίησης στα κατεχόμενα για τα οδοφράγματα

«Καλορίζικα για όλους μας»

Η πολιτική απόφαση που λήφθηκε πριν 3,5 χρόνια πήρε πλέον σάρκα και οστά, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού, σημειώνοντας την προσωπική αλλά και τη «θεσμική» προσπάθεια του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για να ανοίξουν τα οδοφράγματα Δερύνειας και Απλικίου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Μπουρτζιού μιλούσε τηλεφωνικά σε εκπομπή του «Μπαϊράκ» και κλήθηκε να σχολιάσει την διάνοιξη των δύο οδοφραγμάτων. Μίλησε για καθυστερήσεις που υπήρξαν από την προηγούμενη «κυβέρνηση» και ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν, κρατώντας το θέμα στην επικαιρότητα, όπως έκανε και ο κ. Ακιντζί, για να ανοίξουν τα νέα οδοφράγματα.

Ευχήθηκε «να βρεθεί μια λύση που δεν θα έχει ανάγκη τα οδοφράγματα».

Άρχισε η διέλευση από τα οδοφράγματα Δερύνειας και Απλικίου. «Καλορίζικα για όλους μας», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο «πρωθυπουργός» και πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν.

Η διάνοιξη των οδοφραγμάτων Δερύνειας και Απλικίου είναι μια θετική εξέλιξη όχι μόνο από άποψης αμοιβαίας οικονομικής κινητικότητας, αλλά γενικά για την αύξηση του διαλόγου και για να γνωρίσουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον, αναφέρει στο δικό του μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι.

Εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι τα δύο οδοφράγματα άνοιξαν ταυτόχρονα, προσθέτοντας ότι η «κυβέρνηση» από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της κράτησε το λόγο της για το άνοιγμά τους. Υπήρξαν, έγραψε, κάποιες μικρές καθυστερήσεις λόγω «εκλογών», στη διεξαγωγή των δημόσιων διαγωνισμών για τις υποδομές, αλλά υπήρχε βούληση και γι’ αυτό έγινε εφικτό να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα. Ευχαρίστησε γι’ αυτό όλες τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που συνέβαλαν στην διάνοιξη των οδοφραγμάτων.

Το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό κόμμα σε ανακοίνωσή του εκφράζει ευχαρίστηση για την διάνοιξη των οδοφραγμάτων Δερύνειας και Απλικίου και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι να έρθει μια ομοσπονδιακή λύση που να μπορεί να γίνει αμοιβαία αποδεκτή.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι πρόκειται για «μια μέρα με καλά νέα στον αγώνα για ειρήνη. Ευχόμαστε και προσπαθούμε τα οδοφράγματα που ανοίγουν να συμβάλουν στην προσέγγιση των δύο κοινοτήτων και να διευκολύνουν την κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική συνεργασία. Κάθε οδόφραγμα αυξάνει την αμοιβαία εμπιστοσύνη, διευρύνει φιλίες, επιτυγχάνει το να γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο και περισσότεροι άνθρωποι να συναντώνται μεταξύ τους. Η μόνιμη λύση άλλωστε θα επιτευχθεί με αυτόν τον τρόπο».

Την διάνοιξη των δύο οδοφραγμάτων χαιρέτισε με γραπτή του δήλωση και ο πρόεδρος του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος, Ιζέτ Ιζτζιάν λέγοντας ότι «κάθε νέο οδόφραγμα που ανοίγει είναι ένα βήμα προς το γκρέμισμα του στάτους κβο». Βασικός στόχος, πρόσθεσε, να αρθεί η διαίρεση του τόπου.

Ο «πρόεδρος της βουλής», Τεμπερουκέν Ουλουτσάι, δήλωσε στο περιθώριο επίσκεψης που δέχθηκε ότι η διάνοιξη των οδοφραγμάτων είναι μια σημαντική εξέλιξη στο πλαίσιο των ΜΟΕ, και πιστεύει ότι θα είναι προς όφελος του τουρισμού και του εμπορίου του ψευδοκράτους.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X