ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βασανίζουν τους ανάπηρους πολέμου με αναλγησία

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Παθόντων

Στέλιος Ξιουρής

«Ποιος θα πολεμήσει για την πατρίδα όταν βλέπει πως συμπεριφέρεται η Πολιτεία προς όλους εκείνους που το 1974 πολέμησαν, τραυματίστηκαν και έκτοτε υποφέρουν»;

Το ρητορικό ερώτημα προφανώς του κ. Γρουτίδη δύσκολα θα απαντηθεί από τους πολιτειακούς άρχοντες μας οι οποίοι παρακάμπτουν τους παθόντες του πολέμου ή τους συμπεριφέρονται γραφειοκρατικά.

Κραυγή απόγνωσης από τους χίλιους εν ζωή αναπήρους πολέμου του 1974.

Στην Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής κατήγγειλαν απαξίωση και εμπαιγμό από την πολιτεία. Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Παθόντων Γεώργιος Γρουτίδης, δήλωσε με πόνο ψυχής, ότι χαλάλι της πατρίδας δώσαμε το αίμα μας, προσφέραμε την αρτιμέλεια μας, σακατέψαμε την ψυχή και το σώμα μας και η πολιτεία δεν αναγνωρίζει ουσιαστικά την προσφορά μας.

Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη, είπε, όπου οι αρμόδιες υπηρεσίες, δεν δήλωσαν την ομάδα των αναπήρων, ώστε να μπορεί η κυβέρνηση να προσφέρει βοήθεια στα άτομα αυτά, τα οποία διανύουν το τελευταίο στάδιο της ζωής τους.

Ζητούν είπε, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, γιατί με το ΓΕΣΥ αναγκάζονται να καταβάλλουν δεκάδες ή και εκατοντάδες ευρώ για να αγοράζουν τα φάρμακα τους.

Ζητούν είπε, στήριξη για οικιακή βοηθό, για τους ανάπηρους οι οποίοι παρέμειναν μόνοι τους.

Ο Αντιπρόσωπος της Οργάνωσης Παναγιώτης Εφφέ, δήλωσε ότι τα προβλήματα των αναπήρων θα λυθούν μόνο όταν λυθεί το κυπριακό.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων Νίκος Κέττηρος κατήγγειλε το πρωτοφανές απαράδεκτο παζάρι μεταξύ Υπουργείου Εργασίας και Οργάνωσης Παθόντων, η οποία ζητά αυξήσεις 22% στα επιδόματα.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Γεωργίου, υπέδειξε ότι η πολιτεία εθελοτυφλεί εδώ και 47 χρόνια, για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα των παθόντων.

Ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Σωτήρης Ιωάννου, κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση δίδει 140 εκ. ευρώ για τους παράνομους μετανάστες και δεν στηρίζει τους ανθρώπους οι οποίοι έδωσαν το αίμα τους, για να παραμένει ελεύθερη η μισή μας πατρίδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση