ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αύξηση συντάξεων υπόσχεται ο Τορναρίτης

Δεν θα είναι μηδαμινές οι αυξήσεις, δήλωσε

Την υπόσχεση ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για την τρίτη ηλικία και μέσα από αυξήσεις σε συντάξεις, έδωσαν σήμερα αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Συναγερμού υπό τον Πρόεδρο Αβέρωφ Νεοφύτου κατά την επίσκεψη στο Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας. Η αντιπροσωπεία σέρβιρε το φαγητό στους ηλικιωμένους, μίλησε μαζί τους και τους ευχήθηκε καλές γιορτές.

Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΔΗΣΥ στο Πολυδύναμο Κέντρο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Τορναρίτης είπε πως επισκέφθηκαν σήμερα το Πολυδύναμο για να προσφέρουν λίγη ζεστασιά στους ηλικιωμένους, καθώς και να τους ευχαριστήσουν για τις θυσίες που έχουν κάνει και με τις οποίες οι επόμενες γενιές μπορούν να αισθάνονται πιο αισιόδοξοι .

Ο κ. Τορναρίτης έδωσε την υπόσχεση του ΔΗΣΥ ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για τους ηλικιωμένους με νομοθετήματα που θα αυξήσουν τα εισοδήματα τους γιατί το αξίζουν, γιατί έβαλαν πλάτες για να διασώσουν την Κυπριακή Δημοκρατία και την οικονομία.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Τορναρίτης είπε πως το κόμμα του ήδη έχει καταθέσει την ειλημμένη πολιτική για αύξηση των μικρών συντάξεων μέσα στους επόμενους μήνες. Σε διευκρινιστική ερώτηση για το ύψος της αύξησης αυτής, είπε πως δεν θα είναι μηδαμινές οι αυξήσεις και πως θα υπάρξει στήριξη του κράτους προς τους ηλικιωμένους σε όλα τα επίπεδα.

Από την πλευρά της η Κάτια Απέητου, Πρόεδρος Πρόνοιας του Δήμου Λευκωσίας και του Πολυδύναμου Κέντρου, είπε πως το Πολυδύναμο Κέντρο αποτελεί το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου, ο οποίος είναι περήφανος για το έργο που επιτελεί. Όπως είπε, έχουν εφαρμοστεί προγράμματα από το Κέντρο για ηλικιωμένους, παιδιά, ασυνόδευτα παιδιά και δεν κλείνει καμία μέρα της εβδομάδας και το προσωπικό του είναι πάντοτε στη διάθεση όσων το χρειάζονται.

Σε σχέση με το έργο του Κέντρου σε αριθμούς, πάνω από 350 άτομα λαμβάνουν βοήθεια κατά τη χειμερινή περίοδο, άλλα 300 με 400 παιδιά και οικογένειες κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Επίσης υπάρχει το ανοικτό σχολείο στο οποίο λαμβάνουν βοήθεια άλλα 300 παιδιά από προγράμματα του Δήμου.

Επιπλέον, έχει εφαρμοστεί τελευταίως, όπως σημείωσε η κ. Απέητου, προγράμματα για μετανάστες, καθώς η Λευκωσία είναι η μόνη χώρα στην Κύπρο που συμμετέχει με άλλες 150 πόλεις στα προσφυγικά προγράμματα καθώς υπάρχουν πολλοί μετανάστες.

Ακόμη, το Πολυδύναμο προσφέρει κατ’ οίκον φροντίδα σε ηλικιωμένους που δεν μπορούν να μεταβούν στο Κέντρο για να πάρουν επί τόπου τη βοήθεια, που μεταφράζεται σε φαγητό, όπως και ιατρική και φαρμακευτική φροντίδα

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση