ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτός είναι ο διάδοχος της Γιωρκάτζη στην Κεντρική Τράπεζα

Ο εκλεκτός για την θέση του Διοικητή

Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου είναι ο εκλεκτός του Προέδρου της Δημοκρατίας, για την θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, πρόκειται για άτομο με ευρύτατη πείρα, ενώ διετέλεσε και ως μέλος του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ενασκώντας τις συνταγματικές εξουσίες του, αποφάσισε τον διορισμό του κ. Κωνσταντίνου Ηροδότου στη θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Ο κ. Ηροδότου υπηρετεί από τον Μάρτιο του 2017 ως Εκτελεστικός Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.

Με ευρύτατη πείρα σε θέσεις υψηλής ευθύνης στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα στο εξωτερικό, στο Λονδίνο και το Παρίσι, υπήρξε σύμβουλος Κυβερνήσεων και διεθνών Ομίλων σε ζητήματα χρηματοοικονομικών συναλλαγών και στρατηγικής, ενώ τον Ιούνιο του 2014 επιλέγηκε μέσα από διεθνή διαγωνισμό ως Επίτροπος Αποκρατικοποιήσεων στην Κύπρο, θέση στην οποία υπηρέτησε μέχρι τον Μάρτιο του 2017.

Έχει πανεπιστημιακές σπουδές Οικονομικών και τίτλους με διακρίσεις και βράβευση από το Πανεπιστήμιο University College London (UCL) και μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA), στο London Business School.

Ο κ. Ηροδότου διορίζεται και αναλαμβάνει καθήκοντα ευθύς μετά τη λήξη της θητείας της σημερινής Διοικήτριας κας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη.
Με την ευκαιρία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς την κα Γιωρκάτζη για τη συνεργασία και τις υπηρεσίες που πρόσφερε σε κρίσιμες ώρες για την οικονομία της χώρας».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X